Община Поморие взе специалната награда на Международна туристическа борса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:36 / 18.02.2013
550
Община Поморие получи Специална награда за "Атрактивно и професионално представяне на български туристически продукт на Ваканция & Спа Експо 2013". Наградата връчи лично заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Иво Маринов, на коктейл-парти, организирано по случай 30-годишния юбилей на Ваканция & Спа Експо 2013.

Международната туристическа борса се проведе от 14-16 февруари 2013 година в Интер Експо Център, София. В нея взеха участие 270 организации и компании, от които 70 чуждестранни.

Туристическото изложение даде отлична възможност, град Поморие да бъде представен като атрактивна туристическа дестинация с разнообразие и качество в предлаганите услуги. То протече при голям интерес към нашия щанд, поради специфичното представяне на туристическия продукт. Акцентира се върху морския и балнеотуризма. Наред с това посетителите се запознаха и с културното историческо наследство на града: Музеят на солта, Тракийската куполна гробница, манастирът "Свети Георги Победоносец", архитектурният резерват "Стари поморийски къщи", както и лечебните свойства на лиманната кал на Поморийското езеро.

Представителите на община Поморие на Международната туристическа борса бяха Магдалена Шентова - старши експерт "Туризъм", Евелина Сандова - специалист "Туризъм" и Детелин Лилов - общински съветник и председател на Комисията по туризъм, търговия, спорт, младежки дейности и основни поминъци към Общински съвет Поморие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).