Община Несебър участва на изложението "Културен туризъм" 2010

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:31 / 09.04.2010
423
За поредна година Община Несебър ще вземе участие във Международното туристическо изложение „Културен туризъм" 2010, което ще се проведе от 14 до 17 април 2010 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов" - град Велико Търново. Форумът се организира по инициатива на Община Велико Търново, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. По време на 7-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм" 2010, по инициатива на Община Велико Търново, ще бъде учредена „Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство".

През 2009 г. Община Несебър се представи на престижния форум с изложбата „Носталгия по Стария град", модно ревю „850/350" и филма „Снимка за спомен". Именно за тях, тя беше отличена с престижната награда „Почетна грамота за многообразно представяне на продукт на културния туризъм". Наградата беше връчена лично от кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев, в края на модното ревю на Мария Богданова.

Тази година Община Несебър ще участва с Презентация на тема „Културните празници - потенциал за развитие на туризъм" на 15 април от 16.30 часа с модератор г-жа Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество", където ще бъде предствен продукта на общинската администрация за развитие на културния туризъм в Несебър „Празнувай с нас!". Два от вече изготвените филми „15 август" и „Никулден в Несебър" ще се включат и в състезателната програма на Филмовия фестивал „На източния бряг на Европа", част от програмата на изложението.

На 11 април от 17.00 часа в зала „ Мелсас" в Несебър общинска администрация за първи път ще представи пред широката аудитория проекта „Празнувай с нас!"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).