Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Несебър организира Есенни празници на младото вино
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 19.11.2010Коментари (0)641
© Burgas24.bg
Община Несебър кани всички свои граждани и гости на първото издание на Есенните празници на младото вино. Събитието ще се проведе на 20 ноември, събота, от 11 часа в село Гюльовца и е поредна крачка в утвърждаването на морската община като целогодишна туристическа дестинация.

На празника ще бъде презентирана новата реколта на винопроизводителите от региона. Посетителите ще имат възможност да дегустират отбрани млади вина и да оценят най-добрите от тях. Победителят ще бъде избран чрез вота на публиката, като всеки от дегустиращите ще гласува със специално изработени цветни флагчета за предпочитаното от него вино. Конкурсът има за цел да стимулира участниците да покажат най-доброто от продукцията си, а отличилите се производители да бъдат наградени за труда си.

Община Несебър е част от Източния лозаро-винарски район. Ценителите на виното знаят, че тук се произвеждат най-добрите сухи и полусухи сортове в България, които съчетават приятен плодов аромат, плътен вкус и свежест. Това се дължи на топлата и продължителна есен край морето, която благоприятства натрупването на захари в гроздето. В този район се намират около 30% от лозята у нас и 53% от белите сортове грозде като "Димят", "Ризлинг", "Юни блан", "Мускат Отонел", "Траминер", "Совиньон блан" и др.

Идеята на Общината е Есенните празници на младото вино да се превърнат в традиция, която по атрактивен и забавен начин да представя и утвърждава на пазара местната продукция. Участвайки в конкурса, винопроизводителите ще могат да реализират директен контакт с потребители и търговци, както и да провокират интереса на хотелиери и ресторантьори към българското вино. По този начин Общината ще последва и световните тенденции за стимулирането на еко и биопроизводството. Не на последно място е и значението на тези празници за утвърждаването на Несебър като предпочитана туристическа дестинация през цялата година и популяризирането и на другите селища от региона. В същия дух тази година се проведе Празник на хляба в село Оризаре, а след Есенните празници на младото вино предстои и Празник на домашната наденица в село Кошарица.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: