Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Несебър: Атанас Терзиев носи отговорност за узаконяване на заменките
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 07.09.2009Коментари (0)2694
Община Несебър се защити по казуса със заменкитес, които отново бе свързана. От администрацията заявиха, че отговорност носи Атанас Терзиев. Те смятат, че срещу тях се води компроматна война, също както с делфинариума. В Burgas24.bg публикуваме цялото им изявление:

Председателят на Комисията по ТСУ към ОС - Несебър Атанас Терзиев носи основната отговорност за забавянето на разглеждането на проекта за изменение на ПУП, за терена на „Старозагорския лагер" в Несебър. Защо комисията по ТСУ не е разгледала въпроса повече от месец след внасянето му от Председателя на ОС - Благой Филипов на 04.08.2009 г. в комисията и на 24.07.2009 г. в Общински съвет? Защо няма протокол и не е внесено официално становище на комисията в сесия на Общински съвет? Защо поради бездействието на г-н Терзиев, като Председател са изтървани всички законови срокове за реакция от страна на колективния орган - Общински съвет?

Кой е действителният виновник - е повече от ясно и е извън коментар кой е изпълнил задълженията си и кой не е направил нищо с различни фиктивни оправдания.

Защо г-н Атанас Терзиев ИЗЛЪГА, че Община Несебър не е реагирала на заменките и ги е държала „на тъмно", след като е имало активни преписки по инициатива на Кмета на Общината и Прокуратурата за оспорване законосъобразността на действията на НУГ и ДАГ?
Община Несебър не е страна по въпросните заменки, но е направила всичко възможно да ги оспори. Атанас Терзиев ИЗЛЪГА веднъж, а след като беше разобличен се опитва да се измъкне с допълнителни „уточняващи" въпроси!


Г-н Терзиев е общински съветник от Несебър и като такъв е имал възможност да се информира за конкретните юридически стъпки по казуса със заменките и тяхната хронология. Вместо това, той предприема епистоларни обвинения чрез медиите, но не е направил до сега никакви постъпки, за да разбере как точно стои въпроса и какво реално може да се направи, за да се защити обществения интерес и този на жителите на Несебър.
Липсата на желание да бъде точно информиран и тиражирането на некомпетентни и лъжливи информации по медиите, го легитимира, като тотално незаинтересован от общия интерес, а единствено от персоналното си присъствие на ВСЯКА ЦЕНА в медийното пространство, независимо дали говори истината, или лъже.


Атанас Терзиев беше разобличен в лъжа и клевета. Разкрито беше неговото съзнателно, или несъзнателно бездействие по придвижване на обсъждането на проекта за изменение на ПУП на заменените от държавата терени в Несебър! Докато Общината си върши отговорно работата и се отчита за всяко свое действие, но не се бие в гърдите. Ако държавата, в лицето на изпълнителната и съдебна власт, е узаконила дадени актове, Община Несебър не носи вина, въпреки, че е ощетена от това и се е опитвала с години да защити интересите си.
Невъзможно е да водим диалог с Терзиев и партията му, когато отсреща няма никаква конструктивност и елементарна компетенция, а хора, които единствено играят провинциален политически театър с некадърен режисьор и неграмотен сценарист.


Нека Председателят на партия ДЕЛА и Комисията по ТСУ Атанас Терзиев просто и ясно да отговори на въпросите които касаят персонално неговата работа и отговорности, а не да бяга от въпросите с въпроси. Нека всеки да носи отговорност пред гражданите за собствените си действия. Искаме да обобщим:

Единствено комисията по ТСУ е тази, която трябва да внесе за разглеждане в ОС проекта за изменение на ПУП. Председателят Терзиев не го е направил до сега! Изтървани са всички законови срокове! В срок не е пусната нито една жалба срещу въпросните заменки, или проекта за изменение на ПУП, когато е имало възможност за това! През времето тази битка е била водена от Общинска администрация и Кмета Николай Димитров! Това са фактите!
ЗАЩО Атанас Терзиев тръгва „в атака" едва тогава, когато вече е твърде късно и, дори за неюристите е ясно, че законовите срокове са пропилени? И то по негова вина!


Отговорите на тези въпроси се дължат на несебърските граждани! И то подкрепени с документи, а не с голословни словоизлияния. На първо време - ДНЕВЕН РЕД от Комисията по ТСУ с включения казус със заменените терени за разглеждане и ПРОТОКОЛ от решение на тази комисия ще свършат работа! Изглежда, за съжаление, такива НЯМА! Ето това е същественото пред съда на общественото мнение и медиите!

След манипулациите с делфинариума сме свидетели на пореден пошъл и неуспешен опит за черна компроматна кампания.

Тази практика на партия ДЕЛА бе осъдена неотдавна с обща ДЕКЛАРАЦИЯ на всички останали политически сили и съветници, представени в ОС Несебър, които се възмутиха, че действията на ДЕЛА и председателя й ..„сами по себе си говорят за липсата на МОРАЛ в политиката, водена от ПП ДЕЛА, от която ние категорично се дистанцираме."




Още по темата: общо новини по темата: 41
18.02.2011 »
16.02.2011 »
14.10.2010 »
14.10.2010 »
14.10.2010 »
28.09.2010 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: