Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Карнобат уточнява параметри на бъдеща концесия
Автор: Екип Burgas24.bg 16:40 / 21.12.2009Коментари (0)757
©
Във връзка с публикуването в медийното пространство на информации относно отварянето на оферти за изграждане на фотоволтаичен парк на 10 декември 2009 година в Общинска администрация Карнобат.

Община Карнобат, водена от желанието си да направи възможно най-точен подбор на сериозен инвеститор с доказани технически и финансови възможности, обяви конкурс по оферти относно изграждането на фотоволтаичен парк в землищата на селата Сигмен, Глумче и Зимен, община Карнобат.

С цел прозрачност и обществена публичност на инвеститорските предложения общинското ръководство покани при отварянето на офертите в Общинска администрация Карнобат представители на печатни и електронни медии.

Оповестените от медиите в публичното пространство представени оферти с конкретни предложения са само предварителни, непълни и частично неверни, особено тези, които се отнасят към инвеститори, възможни срокове за начало на изграждането и размера на инвестицията.

Предстои внимателен анализ на посочените технически и финансови параметри. Експертната 9 членна комисия все още не се е произнесла със мотивирано становище.Проведено беше първо заседание на 10.12.2009 година. На следващо кандидатите обосновават и доказват надеждността на заявените от тях инвестиционни намерения,съгласно поставените от общината изисквания и критериите за тяхната оценка.

Избрания от комисията кандидат и неговата оферта ще бъдат предложени за одобрение на сесия на Общински съвет Карнобат, който ще вземе решение.

При постигане на взаимно съгласие между преговарящите страни ще бъде подписан взаимно изгоден предварителен договор за учредяване на възмездно право на строеж, право на преминаване и права за изграждане на кабелни подземни и въздушни електропреносни трасета.

След съгласуване на клаузите на предварителния договор и изпълнение на задълженията от страните по него предстои подписване на окончателен договор уреждащ правните взаимоотношения между договарящите се страни както и техническите и финансови параметри.

След влизането в сила на окончателния договор неговите условия стават валидни и обществено достояние.

В настоящия момент е твърде рано и прибързано да се публикуват и правят сравнения в медийното пространство на каквито и да са правни, технически и финансови параметри на предложенията от участниците .

Общинското ръководство изхождайки от защита на икономическите интереси на общината, и с цел прозрачност, обществена публичност и достоверност се обръща към медиите с апел за безпристрастно и обективно отразяване на процедурата по подбора на бъдещия инвеститор,който ще изгради фотоволтаичния парк на територията на община Карнобат.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: