Община Камено възстанови столовото хранене за ученици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 07.03.2012
669
Около 480 деца са обхванати от програмата за "столово хранене", която въведе община Камено. Тази социална практика не е била прилагана почти 8 години - коментира кметът Стефан Бонев. Бюджет 2012 гарантира финансирането на това перо през цялата година.

Преди началото на новата учебна година са били инвестирани 100 000 лв. в ремонт на съществуващите кухненски блокове и столове, които са били много лошо техническо състояние и почти изоставени. В момента те са снабдени с необходимото оборудване, разкрити са нови работни места, а заплатите на досегашния персонал са увеличени заради допълнителното натоварване при обслужването на учениците.

Храната се приготвя в базата на социалния патронаж в Камено и в Русокастро и се транспортира със специализирани автомобили до училищата и в Трояново и Кръстина.

От общинската програма за "столово хранене" се възползват децата, които са избрали целодневна форма на обучение, т.е посещават училище и занималня.

Учениците от първи до четвърти клас получават безплатни закуски по програма на Министерството на образованието, а за горните класове закуската е на цена 60 ст., от които децата заплащат само 40 ст.

За обяда, който е съобразен с всички изисквания на одобрения от ресорното министерство рецептурник, децата заплащат 50 ст., а останалите 2 лв. се покриват от общината и от делегираните бюджети на училищата.

С връщането на "столовото хранене" стимулираме родителите да изберат целодневното обучение за своите деца - смята кметът на община Камено Стефан Бонев.

Според него все повече ученици решават да останат по цял ден в училище, където са нахранени и имат възможност да подготвят по-добре уроците си с помощта на възпитатели в занималните.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).