Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният събра на работна среща концесионерите на плажовете
Автор: Екип Burgas24.bg 16:25 / 25.03.2010Коментари (0)819
© Burgas24.bg
Областният управител Константин Гребенаров събра на работна среща концесионери на плажовете в Област Бургас. На събирането присъстваха двадесет и пет собственици, управители или представители на концесионните фирми, стопанисващи плажовете в региона, както и ресорният зам.-областен управител Златко Димитров и колежката му Златина Дукова.

„Днешното събиране има една единствена цел, а именно желанието на Областна управа да работи с Вас в диалог и сътрудничество. Сигурен съм, че ако положим усилия може да работим заедно, като от съвместната ни дейност ще спечелят жителите и гостите на областта", с тези думи Гребенаров откри срещата.

Той запозна присъстващите със Заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, според която контролът върху изпълнението на концесионните договори се делегира на Областния управител. В тази връзка Гребенаров разясни, че е назначил комисия включваща служители от Областна администрация, представители на институции като РДНСК, РИОКОЗ, РИСВ, ОД на МВР, Морска администрация, както и на общината, на чиято територия се намира съответният плаж. Комисията ще извършва проверки, ще съставя актове за установяване на административни нарушения и ще издава наказателни постановления.

„Ние не сме ваши врагове и основната ни цел не е да съставяме актове. Но от своя страна сме длъжни да се грижим за интереса на гражданите, затова молбата ми е да преразгледате договорите си, да погледнете схемите с границите, да съгласувате с общините разрешителното за временните обекти, както и да осигурите човек, който да е на самия плаж и към когото директно да се обръщаме при наличие на проблем", допълни губернаторът.

Комисията ще работи по график, както и при сигнали от страна на граждани. Още другата седмица стартира обход по всички плажове, с цел запознаване с подготовката на концесионерите за предстоящия летен сезон. Комисията ще проверява доколко са спазени условията по осигуряване на водно спасяване, обезопасяване на прилежащите акватории, здравно и медицинско обслужване, санитарно - хигиенно поддържане и създаване безопасни условия за ползването на морските плажове в областта. Областният управител изрази готовността си в състава на комисията да бъде включен и представител на концесионерите. Предстои следваща среща, на която освен тях ще бъдат поканени и представители на държавни институции, имащи отношение по темата. До края на срещата концесионери и наематели споделяха конкретни за техните плажове проблеми - за липса на ток и вода, изяденат от морето брегова ивица, намаляваща територията, предмет на договора им, сумите, които плащат за анализ на морската вода, както и опасните кейове на някои от плажните ивици.

В заключение присъстващите изказаха мнение, че за първи път срещат добронамереност и диалог от страна на Областна управа и определиха проведената среща, като добър старт на предстоящия летен сезон.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: