Обхождат безстопанствените плажове в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 14.06.2012
534
Тази седмица предстоят обходи на плажовете от Бургаска област, които тази година останаха без стопани. Според заповед на регионалния министър Областните администрации трябваше да поставят там информационни табели, че не се извършва водно-спасителна или друга дейност.

Заместник-областният управител Атанас Терзиев посочи, че в началото на сезона тези общо 32 плажа, са били инспектирани и са поставени указателни табели, през тази седмица те пак ще се обиколят и там където табелите са изчезнали ще бъдат поставени нови. Иначе завършиха и съвместните проверки на Областна управа с други институции на отдадените от администрацията 11 плажа под наем. Сериозни нарушение не са констатирани. Издадени са предписания предимно за по-малък брой спасители или за липса на предупредителни и забранителни знаци.

"Имаме график за следващи проверки, но те ще са изненадващи. Сега само дадохме предписания на наемателите, без да сме санкционирали, но ако при следващите проверки се установят нарушения ще бъдат налагани санкции", обясни Терзиев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).