Няма наличие на бензин в ез. Вая вследствие на разлива

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:16 / 07.10.2010
423
Взети са мерки и мястото на разлива е обработено със сорбент, изкопано е охранително съоръжение - т. нар шурф. Поставени са заграждения в река Чакърлика с цел предотвратяване навлизането на бензин в ез. Вая. Прави се непрекъснат мониторинг дали има бензин на боновото загръждение. Към момента такова нещо не е регистрирано. Това съобщи  Николай Новачев главен еколог в бургаската рафинерия. Вчера от там бе установен криминален пробив от тръбопровод.

Експертът поясни, че изтеклите количества не са изяснени окончателно, но става въпрос за няколкостотин литра до около тон. Въпреки това тези количества не са големи. "Нямаме случай в последните 10 г разлива да е в резултат на техническото състояние на тръбопровода, тъй като той е със специална защита. В повечето случаи става дума за криминални пробиви. Явно са налице организирани групи, които се занимават с това. В последно време те зачестиха", коментира Новачев. Той допълни и че непрекъснато трасето на продуктопровода се обхожда от охранители и те често залавят нелегални съоръжения за добив на гориво, но трасето е голямо и на практика няма как непрекъснато да е под контрол.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
07.10.2010 До няколко седмици ясни резултатите от замърсяването с бензин
07.10.2010 Полицията разследва пробива в тръбата на Лукойл
06.10.2010 Разлив на бензин от тръба на Лукойл замърси река
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).