Нови водопроводи и канализация за милиони левове в община Камено

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:46 / 22.03.2012
605
Реконструкция на водопроводна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води в село Кръстина, община Камено започна днес, предаде репортер на Burgas24.bg.

Инфраструктурният проект е финансиран от "Програмата за развитие на селските райони" и е на стойност 2 649 327, 42 лв. без ДДС.

С парите ще бъдат подменени старите етернитови тръби с нов водопровод. Канализацията, която ще бъде изградена, ще преустанови практиката да се ползват "септични" ями от домакинствата в населеното място. По този начин ще бъде напълно обновен "водният цикъл" в село Кръстина.
Проектът предвижда финансиране и на основен ремонт на улиците, които ще бъдат напълно възстановени след приключване на ремонтните и изкопни дейности.
През месец юли ще можем да отчетем сериозно подобрение на качеството на живот в село Кръстина - коментира след първата копка кметът на община Камено Стефан Бонев.
Според градоначалника инвестициите в инфраструктурата ще доведат и да повишаване на стойността на имотите в населеното място.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).