Нови вани за калолечение откриха в Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:02 / 17.10.2011
722
Ново отделение по калолечение откриха в Специализираната болница за рехабилитация - Национален комплекс ЕАД - филиал Поморие. Инвестицията е в размер на 150 хил. лв. собствени средства. Проектът е на архитект Нанков. В отделението има 17 кабини за кални вани и 5 кабини за кални апликации. «Капацитетът на болницата беше 1000 процедури дневно, а с новото отделение нараства на 1200», каза директорът на здравното заведение Плумелина Мичева.

 

Амбицията на Мичева е най-голямата болницата по калолечение на Балканите да се утвърди и в страните от Средна Азия, Близкия Изток и Русия. Да ползват рехабилитационните процедури минават по 8000 пациенти на година.

Само преди два месеца беше открит обновен египетски плаж в специализираното болнично заведение. Доказано е, че поморийската луга и кал имат свойствата на калта от коритото на Нил, с която е прилаган египетския лечебен метод в древността.

На откриването в Специализираната болница за рехабилитация - Национален комплекс ЕАД - филиал Поморие днес дойдоха предс. на ПК по здравеопазване към НС Десислава Атанасова, народните представители д-р Галина Милева , Областния управител Константин Гребенаров и зам. областния Златина Дукова, директорите на РЗИ д-р Георги Паздеров и на РЗОК д-р Таня Макшева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).