Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Норвегия осигурява 127 млн. евро за подкрепа на проекти в България
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 04.04.2011Коментари (0)679
Състоялата се миналата седмица среща, по покана на градоначалника на община Несебър Николай Димитров, с кмета на норвежката община Трисил, експерти от Осло, Арендал и Елверум, както и представители на областната администрация на турския черноморски град Синоп, продължи с вечеря. В духа на всеизвестното българско гостоприемство, гостите бяха поканени в дома на кмета Николай Димитров, където обсъждането на важни и значими бъдещи проекти и партньорства продължи.

Експертите от Норвегия разказаха за приоритетите в новия програмен период на Българо-Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България, които ще дадат възможности за финансиране на широк спектър инициативи, включително опазване на културно-историческото наследство и прилагане на мерки за енергийна ефективност в сгради-паметници на културата. По време на вечерята стана ясно, че правителството на Норвегия осигурява за новия програмен период ресурс от 127 милиона евро за подкрепа на проекти в България. Очакванията са община Несебър също да е сред финансираните.

Кметът на Несебър Николай Димитров обсъди с гостите от турския черноморски град Синоп възможността за установяване на партньорство между двете общини, като отправи покана към своя колега да посети Несебър по време на тържествата за честване на 24 май. Идеята за такова партньорство е породена от факта, че в процеса на комуникация и обмяна на опит в Несебър се установиха много теми от общ интерес и много възможности за ползотворно сътрудничество.

На състоялата се вечеря гостите имаха изключителното удоволствие да усетят атмосферата и домашния уют на един български дом, както и да опитат от няколко традиционни български ястия, приготвени с много любов, лично от съпругата на кмета Нури Димитрова. Домакинът от своя страна с оправдана гордост почерпи и подари на гостите отбрани марки вино на производители от региона.

Несебър за пореден път спечели приятели от Европа и остави незабравим спомен за докосване до уникален по своята красота и културно-историческо богатство град, както и за една модерна и амбициозна в своите идеи за развитието на града, общинска администрация.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: