Несебър се включва в "Часът на Земята", призова за участие и други

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:13 / 25.03.2010
524
Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров изпрати днес призив за съпричастност към международната инициатива „Часът на земята" до кметовете на всички черноморски общини и до АБЧО /Асоциация на българските черноморски общини/. Община Несебър ще се присъедини към световната кауза като на 27 март от 20.30ч. до 21.30ч. ще изгаси градското осветление, както и осветлението на сградата на общинска администрация. Градоначалникът призовава всички жители на общината да изгасят осветлението и в домовете си в знак на съпричастност към глобалните проблеми на планетата.

Предоставяме на вашето внимание призива на г-н Николай Димитров:


Уважаеми колеги,


Обръщам се към Вас с апел за съпричастност към голямата международна идея „Часът на Земята". Моят призив е на 27 март 2010 г. (събота) за един час (от 20:30 ч. - 21.30 ч.) всички ние да изгасим осветлението, за да покажем, че имаме отношение към промените в климата.
В този единствен час всички ние ще можем да се докоснем до уникалните звуци, които притежава неосветеното Черноморие и ще преоткрием естествената красота на песента на вълните и на птиците, ще усетим пулса на природните прелести, ще сме в хармония с природата.
Община Несебър ще изрази своята отговорност, ангажираност и съпричастност към глобалните проблеми на планетата като сградата на общинска администрация и градското осветление за час ще изгаснат.
Ще се обърна и с апел към всички граждани на Несебър да изгасят осветлението в домовете си на този ден в знак на солидарност и загриженост към промените, свързани с глобалното затопляне.


Нека бъдем съпричастни към опазване на природата!


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).