Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър се побратими с Якутск
Автор: Екип Burgas24.bg 15:04 / 12.03.2013Коментари (0)541
©
В зала "Сочи" в Стария град на Несебър бе сключен договор за приятелство и сътрудничество между общината и град Якутск, република Саха - Якутия. Договорът бе подписан от кмета на община Несебър Николай Димитров и Ильдар Султанов кмет на общината в Мирнински район, Република Саха - Якутия. Предвидено е двете администрации да си сътрудничат в сферата на здравеопазването, културата, спорта и всички други взаимноизгодни икономически отношения, касаещи двата народа. Чрез реално съществуващи възможности за инвестиции в сферата на науката, туризма и предприемачеството е възможно отношенията между двата града да доведат до много взаимоизгодни общо държавни и държавно частни проекти.

След официалната церемония по подписването на договорът за взаимно сътрудничество и размяната на подаръци, всеки от който представящ културата на дадения район, гостите се отправиха на обиколка на стария град. Те бяха разведени из Музей Старинен Несебър, след което обиколиха историческите забележителности на стария град. Екскурзовод от Музей Старинен Несебър бе неотлъчно до гостите като ги запозна с хилядолетната история на някогашния град-държава.

Програмата на делегацията ще продължи и на следващия ден с кръгла маса. Там домакините от община Несебър ще имат възможността да обсъдят с техните гости въпроси като: сътрудничество в икономически и пазарни отн

©
ошения, творчество, култура, образование, предприемачество, детски спортен и здравен туризъм. По-късно гостите ще посетят община Поморие където ще се запознаят с възможностите за подобряване на професионални заболявания. Те ще бъдат посрещнати от кмета на община Поморие, а по късно е предвидено посещение на болницата за рехабилитация.

Якутия (известна още като диамантената република) е субект на Руската Федерация и е образувана през 1851г. Средната температура през Януари е -35,6 градуса по целзий, а в населението и влизат 127 народа. Сред полезните изкопаеми икономическо значение за републиката имат находищата на диаманти, злато, природен газ, въглища, живак и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: