Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър посрещна своя празник с нова детска площадка и нова улица
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 16.08.2009Коментари (0)382
С тържествена света литургия в храма „Св.Успение Богородично" започна вчера празничният ден в Несебър. Църквата се оказа малка за множеството миряни, които от ранна сутрин бяха дошли да се помолят за здраве, късмет и благополучие.Градоначалникът Николай Димитров, заедно със съпругата си Нури и дъщеря си Никол, също бе сред присъстващите на литургията.

Час след началото на празничния ден в църквата, на Южния плаж се бяха събрали общо 43 души, желаещи да се включат в плувния маратон, организиран от община Несебър и Спортен клуб по водни спортове - „МЕСЕМБРИЯ". Най-възрастният участник в състезанието бе на 66 години, а най-малкият на 8г. Маратонът бе спечелен от Андрей Граховски на 20 години от спортен клуб „Бриз", който преплува разстоянието от Южния плаж ( х-л „Мираж") до Морска гара (стария град) за 14 минути и 40 секунди. Участие в маратона, взе и кметът на Равда Андон Бакалов.

Малко след началото на водното събитие, на улица „Струма" кметът на Несебър Николай Димитров, откри детска площадка, реализирана по проект „Красива България. На събитието присъстваха родители и деца, както и представители на община Несебър в лицето на: секретаря Стойко Стоянов, Ели Кирилова - зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество", Виктор Борисов - зам.кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Иван Гургов- зам.кмет "Бюджет и финанси", Георги Манолов- зам.кмет "Управление и проекти по еврофондове", Лазар Япаджиев зам.кмет "Туризъм", Красимира Тодорова - зам.кмет "Здравеопазване и социални дейности". Кметът припомни, че приоритет в работата на целия му екип и на Общинския съвет, е грижата за подрастващото поколение, защото не е без значение как ще се възпитават и ще се отглеждат децата на Несебър.

Половин час по-късно кметът Николай Димитров откри и улица „Христо Кудев" (срещу хотел „Марина палас") в новия град. Той поднесе своя поздрав по случай празника на Несебър и честити новата придобивка на събралите се хора. Градоначалникът припомни още, че общината инвестира доста средства за развитието на инфраструктура и ще продължава да работи в тази насока.

В 18 часа започна куклен театър, предназначен за най-малките жители на града в южния парк, които с интерес изслушаха една съвременна интерпретация на приказката за Пепеляшка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: