Несебър посрещна своя празник с нова детска площадка и нова улица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 16.08.2009
377
С тържествена света литургия в храма „Св.Успение Богородично" започна вчера празничният ден в Несебър. Църквата се оказа малка за множеството миряни, които от ранна сутрин бяха дошли да се помолят за здраве, късмет и благополучие.Градоначалникът Николай Димитров, заедно със съпругата си Нури и дъщеря си Никол, също бе сред присъстващите на литургията.

Час след началото на празничния ден в църквата, на Южния плаж се бяха събрали общо 43 души, желаещи да се включат в плувния маратон, организиран от община Несебър и Спортен клуб по водни спортове - „МЕСЕМБРИЯ". Най-възрастният участник в състезанието бе на 66 години, а най-малкият на 8г. Маратонът бе спечелен от Андрей Граховски на 20 години от спортен клуб „Бриз", който преплува разстоянието от Южния плаж ( х-л „Мираж") до Морска гара (стария град) за 14 минути и 40 секунди. Участие в маратона, взе и кметът на Равда Андон Бакалов.

Малко след началото на водното събитие, на улица „Струма" кметът на Несебър Николай Димитров, откри детска площадка, реализирана по проект „Красива България. На събитието присъстваха родители и деца, както и представители на община Несебър в лицето на: секретаря Стойко Стоянов, Ели Кирилова - зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество", Виктор Борисов - зам.кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Иван Гургов- зам.кмет "Бюджет и финанси", Георги Манолов- зам.кмет "Управление и проекти по еврофондове", Лазар Япаджиев зам.кмет "Туризъм", Красимира Тодорова - зам.кмет "Здравеопазване и социални дейности". Кметът припомни, че приоритет в работата на целия му екип и на Общинския съвет, е грижата за подрастващото поколение, защото не е без значение как ще се възпитават и ще се отглеждат децата на Несебър.

Половин час по-късно кметът Николай Димитров откри и улица „Христо Кудев" (срещу хотел „Марина палас") в новия град. Той поднесе своя поздрав по случай празника на Несебър и честити новата придобивка на събралите се хора. Градоначалникът припомни още, че общината инвестира доста средства за развитието на инфраструктура и ще продължава да работи в тази насока.

В 18 часа започна куклен театър, предназначен за най-малките жители на града в южния парк, които с интерес изслушаха една съвременна интерпретация на приказката за Пепеляшка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).