Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър отбеляза световния ден за борба със СПИН
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 02.12.2010Коментари (0)369
©
С празничен водосвет, много песни и искрени благодарности, на първи декември, в Несебър беше открит новият офис на Български червен кръст. Кметът на община Несебър лично дойде да поздрави всички, които работят в тази благотворителна институция. Той подчерта, че освен всички добри дела, които се вършат в дружеството, то много помага и на общинската администрация. Идеята на ръководството, да бъде открита обществена трапезария в Несебър, е напълно подкрепена от членовете на организацията и те имат желание да помагат в тази благотворителна дейност. Г-жа Виолета Радева - директор на областен съвет та БЧК - Бургас, също честити новата придобивка и допълни, че организацията в Несебър винаги я привлича с духа и човечността които царят тук и БЧК - Несебър винаги са били пример за нея и нейните колеги.

Благотворителното дружество на БЧК в Несебър, с ръководител Руска Япаджиева, е едно от малкото, които помагат не само на нуждаещите се от община Несебър, но и на много хора и сиропиталища в цялата страна. Това разбира се става благодарение на всички доброволци, които работят в организацията, но също така и на много дарители, които с всякакви средства помагат на дружеството непрестанно да осъществява добрите си намерения. По този повод, членовете на БЧК бяха подготвили специални грамоти и в знак на признателност удостоиха с тях всички свои съмишленици и дарители.

И тъй като денят на откриването на новата придобивка на благотворителното дружество, не случайно беше избран да бъде на 1 декември - Световния ден за борба със СПИН, в двора на сградата всеки един от гостите запали свещ и постави на предварително очертано място, като по този начин се образува светеща фигура със символа на борбата срещу ХИВ/СПИН.

По-рано през деня, по случай 1 декември в читалище Яна Лъскова, учениците от СОУ "Любен Каравелов" гр. Несебър, представиха презентация свързана с болестта ХИВ/СПИН и начините за предпазване от нея. И за да бъде всички още по осведомени в края на презентацията, беше прожектиран специален филм по темата. По случай 1-ви декември, кметът Николай Димитров призова младите хора, да бъдат едни осведомени и отговорни граждани на община Несебър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: