Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър направи отчет на работата па проекта „Умения за живот"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 04.02.2010Коментари (0)697
©
Вчера в конферентен център „Несебър" бе направен отчет на работата па проекта „Умения за живот", осъществен в Несебър по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 и финансиран от Европейския социален фонд и Република България.

След като община Несебър кандидатства по проекта и беше одобрена, отпуснатите средства бяха в размер на 50 000 лв. Проектът „Умения за живот" стартира на 15 септември 2008г. и завърши на 31 декември 2009г. Ръководител на проекта по Европейския социален фонд беше кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, за координацията на проекта отговаряше директора на Общински детски комплекс /ОДК/ Несебър г-жа Мима Петрова, а организатори бяха инж. Галина Иванова и Михаела Георгиева. Водещата организация беше ОДК Несебър, а партньори училищата в Несебър, Сл. Бряг, Св. Влас, Равда, Тънково, Гюльовца, Оризаре, Обзор и Кошарица.

По програмите в проекта „Умения за живот" участие са взели 84 ученика, в събитията са участвали 1997 ученика, а организацията е осигурена със съдействието на над 100 учителя. В рамките на проекта, клуба издава и наръчник за деца със заглавие „Умения за живот", който излиза в тираж 500 броя.

Обученията свързани с проекта бяха: лекции на теми „Умения за живот", „Европа без граници", „Организаторски и лидерски умения"; познавателни и творчески игри, състезания и изложби; викторина на тема „Земята и водата - извор на живот"; творчески работилница за Коледа, 1 март и Великден, турнир по народна топка и състезание „Бързи, смели, сръчни". Заедно с проведените обучения, учениците са имали възможност и да се запознаят от близо с интересни и паметни места в историята на България. Децата са посетили гр. Батак, в. Снежанка, пещерата „Дяволски гърло" и още много ключови места в страната ни.

В края на отчета по проекта, зам. кмета по "Управление и проекти по еврофондове" на община Несебър - г-н Георги Манолов, от името на кмета Николай Димитров, връчи на всички участници специално изготвени грамоти за участие, както и топки за игра, касетофони за провеждане на специални часове в училище и часовници за всяка стая. Г-н Манолов сподели, че община Несебър винаги е готова да помага на такъв вид дейности и за в бъдеще ще търси начини за осъществяването на други подобни проекти и инициативи. От своя страна директорката на ОДК Несебър г-жа Мима Петрова, благодари на община Несебър за усилията положени за спечелването на този проект и за възможността дадена на учениците да научат много нови неща, което ще е само в тяхна полза в учението им за напред и в бъдещето им развитие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: