Несебър направи отчет на работата па проекта „Умения за живот"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:05 / 04.02.2010
695
Вчера в конферентен център „Несебър" бе направен отчет на работата па проекта „Умения за живот", осъществен в Несебър по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 и финансиран от Европейския социален фонд и Република България.

След като община Несебър кандидатства по проекта и беше одобрена, отпуснатите средства бяха в размер на 50 000 лв. Проектът „Умения за живот" стартира на 15 септември 2008г. и завърши на 31 декември 2009г. Ръководител на проекта по Европейския социален фонд беше кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, за координацията на проекта отговаряше директора на Общински детски комплекс /ОДК/ Несебър г-жа Мима Петрова, а организатори бяха инж. Галина Иванова и Михаела Георгиева. Водещата организация беше ОДК Несебър, а партньори училищата в Несебър, Сл. Бряг, Св. Влас, Равда, Тънково, Гюльовца, Оризаре, Обзор и Кошарица.

По програмите в проекта „Умения за живот" участие са взели 84 ученика, в събитията са участвали 1997 ученика, а организацията е осигурена със съдействието на над 100 учителя. В рамките на проекта, клуба издава и наръчник за деца със заглавие „Умения за живот", който излиза в тираж 500 броя.

Обученията свързани с проекта бяха: лекции на теми „Умения за живот", „Европа без граници", „Организаторски и лидерски умения"; познавателни и творчески игри, състезания и изложби; викторина на тема „Земята и водата - извор на живот"; творчески работилница за Коледа, 1 март и Великден, турнир по народна топка и състезание „Бързи, смели, сръчни". Заедно с проведените обучения, учениците са имали възможност и да се запознаят от близо с интересни и паметни места в историята на България. Децата са посетили гр. Батак, в. Снежанка, пещерата „Дяволски гърло" и още много ключови места в страната ни.

В края на отчета по проекта, зам. кмета по "Управление и проекти по еврофондове" на община Несебър - г-н Георги Манолов, от името на кмета Николай Димитров, връчи на всички участници специално изготвени грамоти за участие, както и топки за игра, касетофони за провеждане на специални часове в училище и часовници за всяка стая. Г-н Манолов сподели, че община Несебър винаги е готова да помага на такъв вид дейности и за в бъдеще ще търси начини за осъществяването на други подобни проекти и инициативи. От своя страна директорката на ОДК Несебър г-жа Мима Петрова, благодари на община Несебър за усилията положени за спечелването на този проект и за възможността дадена на учениците да научат много нови неща, което ще е само в тяхна полза в учението им за напред и в бъдещето им развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).