Нелоялна конкуренция тревожи туроператорите по морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 10.06.2011
755
Нелоялна конкуренция тревожи туроператорите по морето каза по време на среща пред председателят на Комисията за защита на потребителите директорът на "Слънчев бряг" АД Мария Михалева. По думите й проблемът бил споделен по време насреща с посланиците преди дни за началото на сезона. Посланика на Великобритания е повдигнал въпроса, че множеството агентски бюра прикрити под табели "Недвижими имоти" организират и предлагат екскурзии и услуги, като действат в ущърб на големите туроператорите.

"Това е една предпоставка за оттегляне на туроператорите за в бъдеще ако тази практика продължава. Големите туроператори работят на светло, а върху маржовете на тези допълнителни мероприятия които се реализират на място се облагат със съответния данък има и разходи наемане на офиси, представителско обслужване, екскурзоводско и т. н. и печалбите на тези туроператори слиза под нивото на печалбите, които са изключително в сивия сектор на агентските бюра които са на територията на комплекса.

Длъжна съм да го повдигна този въпрос. Това е накърняване икономическия интерес на туроператора, нелоялна конкуренция и една немалка част от тях упражняват тази дейност без да имат лиценз за туроператорска дейност, а имат само за агентска дейност", каза Михалева.

Дамян Лазаров каза, че приема този сигнал, но проблемът може да бъде решен само ако бранша и засегнатите посочат точно които са нарушителите. "Всички вие, които имате информация за конкретни адреси на такива лица, още от този момент я предоставите, за да започне да се стяга държавното менгеме към всички, които се опитват да играят на пазара по нетрадиционен начин. Аз се чувствам изключително дискомфортно всички да казват че някой прави нещо, но да "не знаем кой е", знаейки го, но да не смеем да го покажем.Показваме го, изваждаме го наяве, за да знаем че има такива лица и те са осветени и държавата да си поеме отговорността със своите компетенции със съответните държавни органи. Гражданството и светлия бранш трябва да ги покаже", каза Дамян Лазаров.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).