Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нелегални таксиджии в комбина с проститутки на Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 07.06.2011Коментари (0)1011
© Burgas24.bg
Hелегално такси е карал 25-годишният Сашо С. Той е човекът, който "глоби" двама пияни германци с 200 евро в Слънчев бряг - бутали количка от сладолед посред нощ.

Подвизавал се из курорта с шевролет, правейки само нощни курсове. Целта на младия мъж от Поморие била не толкова да си набави клиентела и да я мами с по-висока цена, а да рекетира пияни летовници, като се прави на шериф.

Образувано е дознание, което все още е срещу неизвестен извършител, тъй като разследването не е приключило, казаха от полицията.

Дознанието е за изнудване, но може да бъде променено, уточни шефът на Криминална полиция в Несебър Георги Василев.

Сашо С. е разпитан, направил е пълни самопризнания и е предал доброволно част от парите. Установен е и съучастникът му - Христо М., на 30 г. също от Поморие.

Двамата задържали за известно време единия германец в таксито, защото летовниците нямали в себе си исканите 200 евро глоба, а само 100. Единият станал гарант, докато другият донесе още 100 евро от хотелската стая.

Въпреки че бил пиян, младежът все пак успял да запише част от номера на таксито. Германците се оплакали в полицията часове по-късно, щом изтрезнели.

"Подобни инциденти не са рядкост. Схемата е една и съща. Използват се няколко трика, с които се изнудват само и единствено пияни туристи, тъй като те не могат да реагират адекватно.

Таксиджиите, които вършат подобни престъпления, винаги са външни за района. Жалкото е, че заради 15-20 човека се лепва етикет на цялата гилдия, а по-голяма част от таксиметровите шофьори са коректни", коментира комисар Василев.

Някои от тях били толкова нагли, че водели "глобените" чужденци направо до банкомат, ако нямат пари в себе си.

"Чакат ги да изтеглят пари, вземат ги и тогава ги пускат", коментират криминалисти.

Наказания налагали за какво ли не - от тъпчене на тревата пред хотела до секс на плажа.

Някои от пришълците с жълти автомобили често работели в комбина с проститутки. Момичето се возело на предната седалка до шофьора и набелязвало жертвата. Щом видела клатушкащ се мъж през нощта, жрицата го заговаряла и предлагала услугите си. Ако летовникът поддаде, следвали ласки на задната седалка и ловко преджобване. Ако се дърпа, престъпният тандем го набутвал в колата насила и после го захвърлял обран на отдалечено от курорта място.

В ход бил и традиционният трик да се кара по обиколни маршрути из Слънчев бряг, докато уж се търси хотелът на туриста. В алкохолното си опиянение летовникът въобще не усещал как се трупа висока сметка.

"Проблемът за нас е, че жертвите са под въздействие на алкохол или други упойващи вещества. Това им пречи да дават достоверна информация. Данните са оскъдни и често дори дезинформиращи. В същото време харчим огромен ресурс за разкриване на престъпленията, а лятото при нас е смазващо. По данни на туроператори средният организиран поток е 1,5 млн. туристи", коментира комисар Василев.

Той сподели, че част от разпространението на наркотиците в курорта също минава през таксиджиите менте, които пробутвали и фалшива дрога на туристите.

"Не е справедливо заради шепа измамници да страдаме всички. С един-два курса заработват за дни, а ние висим по стоянките. Ето вчера един взел 80 лв. за курс от дискотека в Слънчев бряг до Елените - не са повече от 10 км. Друг поискал 70 лв. от Слънчев бряг до Несебър", коментира Иван Петров. И веднага показва, че вози на 1,50 лв./км. Той и колегите му смътно се сещат за въпросния помориец Сашо. Знаят го като син на Яшара от ромската махала в Поморие, който от години правел само нощни курсове в Слънчев бряг.

Алкохолният туризъм в най-големия ни морски курорт улеснява неимоверно кримиконтингента, който лятото традиционно се изсипва по морето. Хора от комплекса разказват как всяка нощ туроператори развеждат под строй групи чужденци по кръчмите.

"Преди 1-2 г. хит в курорта бяха среднощните акции на измамници, които патрулираха по крайбрежните алеи с тениски "Екополиция", спомня си шефът на РПУ в Несебър Стайко Манев. Жертвите им били предимно влюбени двойки, които си разменяли ласки на пясъка, или опиянени от алкохолните маршрути скандинавци, уриниращи на алеите.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: