Наградиха полицая на месеца в Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 21.09.2012
1097
Полицай на м. август в поредната церемония, провела се в присъствието на целия личен състав на Районно управление «Полиция» - Поморие стана главен инспектор Николай Григоров - Началник Участък «Полиция» -Каблешково към Районно управление «Полиция» - Поморие.

Областният Директор - Комисар Милен Димитров връчи почетна грамота на полицейския служител, награждавайки го още със служебна благодарност и 100 лв. парична награда, за това, че под негово ръководство е установен и задържан причинителя на пожара обхванал землището на селата Горица, община Поморие и Гильовца, община Несебър.

На 15.08.2012 год. в 12.30 часа е получен сигнал за възникнал пожар, обхванал землището на селата Горица, община Поморие и Гильовца, община Несебър. В 14.30 часа пожарът навлиза и в горския масив, по посока с. Козичено, община Поморие - "Дюленски проход", община Несебър. До вечерта бедствието се разраства на площ от 10 000 декара. На 16.08.2012 год. е обявено бедствено положение на територията, на общините Поморие и Несебър. В гасенето на пожара се включват и хеликоптери на ВВС. Пожарът е овладян на 18.08.2012 год., като от направените анализи, е установено, че са изгорели повече от 4000 декара горски масив.

След началото на пожара, служители на Участък «Полиция» - Каблешково към Районно управление «Полиция» - Поморие, под ръководството на главен инспектор Николай Григоров, започват бързи оперативно-издирвателни мероприятия в резултат, на които установяват, че пожарът е започнал от поляна, разположена до двора на новостроящ се цех за вино в района на с. Горица, община Поморие. На 17.08.2012г., лицето причинило палежа по непредпазливост 50-годишния, А. П. от с. Гильовца, община Несебър, е установено и задържано. От проведените допълнителни процесуално следствени действия, са събрани неоспорими доказателства за вината на извършителя.

Главен инспектор Николай Григоров работи в системата на МВР от 1998 год., в началото като районен инспектор в Районно управление «Полиция» - Поморие, а от 2003год. като Началник на Участък «Полиция» - Каблешково. Семеен е, с едно дете.

При получаването на почетната грамота Николай Григоров, каза че приема наградата и от името на участвалите в разкриването на престъплението инспектор Богданов, инспектор О.Хасан, главен полицай Г.Димитров и старши разследващ полицай Я.Добрев и благодари, че общите им усилия са забелязани от ръководството на ОДМВР Бургас. Изказа благодарност на колегите си от участъка, като подчерта, че създаването на колективен дух е процес, а не отделно постижение и че трябва, и за в бъдеще да продължат с усилия в тази насока.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).