Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наградиха най-добрите в конкурса за деца "Хубава си, моя горо"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:06 / 29.03.2011Коментари (0)384
©
Точно в "Деня на моя роден град" в Несебър, обявен за неучебен за училищата в общината, бяха наградени най-добрите автори в конкурса за деца "Хубава си, моя горо". Проявата се състоя в сградата на Държавното ловно стопанство в морския град. В конкурса взеха участие 215 деца на възраст от 4 до 18 години, а в него се включиха ученици както от община Несебър (училищата в Обзор, Свети Влас, Тънково, Кошарица, Равда, Несебър), така и от страната (Сливен, Айтос, Поморие), и чужбина (Турция, Германия, Испания).

Малко преди награждаването на най-добрите автори, встъпилетно слово произнесе Мима Петрова, директор на Общински детски комплекс, един от организарорите на конкурса. Тя припомни, че всяка година в началото на април се отбелязва Седмицата на гората в страната ни, и добави, че от ЮНЕСКО са обявили 2011 за година на горите. Веднага след това от името на кмета на Несебър Ели Кирилова, зам-кмет "Култура, образование и международно сътрудничество", разясни на подрастващите какво значи да се опазва околната среда, как ние самите трябва да се грижим за нея и припомни на децата за последния празник на града, преминал под мотото "Аз обичам Зелен Несебър". Тя добави, че днес в града на ЮНЕСКО пристига делегация от Норвегия, която се интересува именно от този екопразник и всички "зелени" прояви, свързани с него. Заместник-кметът припомни още, че миналата година община Несебър бе обявила екологията за приоритет във всички общински структури, a опазването на околната среда трябва да стане на всеки един от нас отговорност и начин на живот. След нея думата взе и директорът на Държавно ловно стопанство - Несебър, инж. Иван Степанов, който благодари на всички, включили се в конкурса и вложили въображение и мисъл в своите работи.
От името на кмета Николай Димитров, Ели Кирилова награди отличените автори в разделите литературното творчество, фотоконкурса и изобразително изкуство за деца от VІІІ - ХІІ клас. Инж. Степанов поднесе отличия на най-добрите в категорията изобразителното изкуство - предучилищна възраст, І -ІV кл. и V -VІІ клас.
Освен това местната администрация и Държавно ловно стопанство "награждават" децата от училищата в общината като им дават възможност да посетят защитената местност "Калината", в която има 16 растителни и животински вида, записани в Червената книга на България. Екоподаръкът ще може да се осъществи при по - топло време в периода от 15 април до 31 август. Друга приятна изненада в духа на "Хубава си, моя горо" бе и още един подарък от Държавното ловно стопанство. То ще предостави до 30 броя дръвчета за засаждане на всяко едно от училища на територията на общината.

Конкурсът за ученици на тема "Хубава си, моя горо" бе организиран от община Несебър, Държавно ловно стопанство- Несебър и Общински детски комплекс. Проявата е част от програмата на общината "Аз обичам зелен Несебър" и е посветена на Седмицата на гората - 4-8 април. Целта на конкурса бе да се засили интересът на децата към красотата, ролята и проблемите на гората, да се формират обич и гражданско поведение, чувство за гордост и отговорност за опазване на околната среда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: