На "Буджака" живеят сред кал и дупки! Защо жителите на квартала не могат да стигнат до домовете си?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:04 / 07.12.2023
2722
Казус в Община Созопол - от седмица жители на улица в квартал "Буджака" не могат да стигнат до домовете си.  Причината е, че улицата е разкопана след извършени археологически разкопки. Дупки и кал посрещат ежедневно жителите на улица "Южна". На нея живеят около десетина семейства. Хората тук вече не могат да достигнат до домовете си с автомобилите си. Единствената опция за тях са гумените ботуши.

"Разбрахме от съседи, че е пристигнал багер, заедно с директора на Културния институт в Созопол. Започнали изкопни дейности по трасето на целия път. Направили са изкоп с дълбочина метър и половина и отново са върнали земната маса", разказва пред NOVA Зоя Калафатева - жител на улица "Южна" в гр. Созопол.

Местност "Буджака" се простира над некропола на антична Аполония и е под специална териториална устройствена защита в режим на недвижима културна ценност, която подлежи на теренно спасително проучване. Директорът на археологическия музей обясни, че на улицата текат строителни дейности, за които е издадено разрешение.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Хванаха в крачка иманяр в Бургаско
Каква е съдбата на шофьора на зърновоза-убиец, отнел живота на ба...
Жена, шофираща на заден ход, блъсна пешеходка в Айтос
Последни данни за туризма в Бургаско
Изработват план за укрепване на свлачищната зона между Равда и Не...
Конфискувана от сгафил шофьор кола ще върши чудесна работа на пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).