Мъжки балет танцува Лебедово езеро пред цар Нептун в Лозенец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:18 / 29.08.2012
810
Уникална мъжка балетна формация изпълни класическия танц от "Лебедово езеро" в чест на цар Нептун в морския курорт Лозенец. Повелителят на моретата бе напуснал морското си царство, за да се забавлява с програмата на участниците в Международния младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" в Царево.

От тази година в програмата на фестивала отново присъства традиционната Нептунова вечер, която се превръща в истинска атракция за публиката. Домакин на забавата бе Лозенец. Сред най- зрелищните изпълнения бе именно танцът от "Лебедово езеро", който с много чувство и грация изпълниха предварително обучени балетисти. Сред тях, облечени в пачки и с кордели на главите, се включиха и рапърите от "Скандал", които тази година участват във фестивала.

Пълен площад аплодира атрактивното изпълнение на балетната формация, а лебедите, разгорещени от танца и от емоцията на публиката, потърсиха прохлада и като не намериха езеро, се гмурнаха в шадравана. После всички участници и зрители се хванаха на дълго хоро, което изпълни целия площад под звуците на китка от любими македонски песни Гашо Тришески - Гаги.

Публиката аплодира бурно и изпълненията на темпераментните танцьори от ансамбъл Хури Тин от Северна Осетия и на брейкърите от Горна Оряховица, които оставят зрителите без дъх с акробатичните си изпълнения. Атрактивно огнено шоу представиха актьорите от Театрална група "ТЕМП" от Враца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).