Млади огнеборци мериха сили в областно състезание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 16.05.2010
808
На 14.05.2010 г. на градския стадион в Царево се проведе единадесето областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" в присъствието на зам. областен управител на Област Бургас - г-жа Златина Дикова, кмета на Община Царево - г-н Петко Арнаудов, Директора на ОДМВР - Бургас - Комисар Милен Димитров, Директор на Дирекция спорт към Община Бургас - г-жа Веселина Деведжиева, предтавители на фирми спонсори на състезанието и гости от областта. 
 
Младите огнеборци от Бургаска област се състезаваха в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия", в които взискателно жури оцени тяхната бързина, сръчност, правилно скопчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар - мишена с кофпомпа и преодоляване на препятствия и тунел. Важен критерий за висока оценка бе екипността и дисциплината в отбора.

Състезанието завърши с победа на отбор „ОРЕЛ-160" на СОУ „Н.Й.Вапцаров" гр.Айтос, които се класираха за следващата фаза на републиканските състезания, където ще представят Област Бургас. Наградите на победителите връчи кметът на Община Царево - г-н Петко Арнаудов. Втори се класира отбора на ОУ „Христо Ботев" гр.Бургас, които бяха наградени от Директорът на ОДМВР - Бургас комисар Милен Димитров. Г-жа Наталия Миткова - началник на районен център „112" - Бургас връчи приза на завоювалите третото място млади огнеборци от СОУ „Никола Вапцаров" гр.Царево. Четвърти останаха състезателите от ОУ „Христо Смирненски" гр. Карнобат. На пето и шесто място се класираха младежките противопожарни отряди от СОУ „Васил Левски" гр. Малко Търново и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий" гр. Средец. Осми стана отборът на СОУ „Никола Вапцаров" гр.Приморско, следван от представители на СОУ „Любен Каравелов " гр. Несебър.

Надпреварата се проведе в съответствие с Международния правилник за състезанията на младежки пожарникарски отбори, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF.

На състезанието бяха представени резултатите от целогодишните занимания на клубовете "Млад огнеборец". Обучението в тях се провежда от инспектори "Държавен противопожарен контрол" при Районните управления за пожарна безопасност и спасяване. В продължение на няколко месеца децата съчетават обучение и забавление и придобиват полезни умения да се грижат за своята безопасност и за безопасността на другите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).