Млади художници творят в Ясна Поляна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 16.07.2012
758
Днес завърши четиридневният детски пленер, който се проведе в село Ясна Поляна. Всички 20 малки художници, които участваха в своеобразното училище, са победители. Освен новите приятелства и уроците на открито, всеки от тях получи грамота лично от кмета на Приморско Димитър Германов. "Следвайте мечтите си и нека усмивката никога не слиза от лицата ви", пожела градоначалникът на младите творци и сподели желанието си да разшири формата до поне седмични летни уъркшопове с повече участници и преподаватели.

Пленерът за деца, превърнал се в традиция, се организира съвместно от община Приморско, кметство Ясна Поляна и читалище "Толстой". Част от тазгодишните участници са от детско ателие "Калейдоскоп" с ръководител художничката Мария Шурелова. Очаровани от изложбата останаха десетки почитатели на изобразителното изкуство. Секретарят на община Приморско, Мария Георгиева и скулпторът Никола Диков поднесоха адмирациите си към таланта на участниците в пленера.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).