Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Павлова провери 3 плажа по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 09:07 / 05.08.2012Коментари (0)823
©
С близо 60 на сто увеличение на площта на преместваемите обекти на централния плаж на курорта Лозенец установи внезапната проверка за изпълнение на концесионните и на договорите за наем вчера. Проверката по Южното Черноморие бе ръководена лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова вчера.

В рамките на деня бяха проверени три плажа, като договорът за концесия на Каваците Север предстои да бъде прекратен.
"Това, което правим от началото на сезона е да проверим отново изправността на всички 60 концесии и 35 наема на плажове. Първите инспекции очертаха три основни нарушения - при 60% от договорите имаме нарушение в разпределението на плажовете за платен и свободен достъп в ущърб на последния, проблеми с площта на преместваемите обекти и в 80% от случаите - проблем със спасителните и медицинските пунктове", коментира министър Павлова.

Всички нарушители са имали 5-дневен срок от първите предписания да отстранят нередностите, които при сегашните проверки ще бъдат огледани отново. "За всяко едно от нарушенията концесионерът дължи по 0,5% от стойността на годишната си концесионна или наемна такса. При установени три нарушения вече има основание за предприемане на процедура по прекратяване", уточни министър Павлова.

Проверката установи, че концесионерът на плажа в Лозенец първоначално не може да представи изискуеммото медицинско оборудване. В течение на проверката по другите концесионни изисквания оборудване бе осигурено, без лекарят да знае, че го има. заведенията на плажа са с близо 50% площ над допустимата по закон. 

Концесията на къмпинг Каваци Север предстои да бъде прекратена, тъй като няма спасители на всеки 100 метра, няма медицински пункт, а фирма за промишлени стоки незаконно събира пари от незаконно поставени чадъри.

"На практика плажът е неохраняем и хората, които идват тук трябва да са наясно с този факт. Предприемаме стъпка по прекратяване на договора, запор на банковите сметки на концесионера, а нарушителите, събиращи пари от плажуващите ще бъдат

©
предадени на компетентните органи", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството. Според Лиляна Павлова концесионерът досега не е внесъл дължимата такса от 40 хил.лв, за което ще му бъдат търсени и лихви за просрочията в размер на 10 хил.лв.

Инспекцията по плажовете днес установи, че единствено плажът в Китен отговаря на абсолютно всички изисквания. Налице и равномерно разпределение на платен и свободен достъп до плажа, възможност инвалиди да го посещават, а медицинският пункт е напълно оборудван, който има цялата необходима апаратура за оказване на първа помощ.
Проверките ще продължат до края на летния сезон и чрез лицензирана фирма която да прави измерванията с gps уреди, като към настоящите екипи ще бъдат включени представители и на РИОКОЗ и ДНСК.

През миналата година от глоби и санкции са събрани над 300 000 лева, посочи Лиляна Павлова.

В рамките на посещението си министър Павлова инспектира и рехабилитацията на пътя Ахтопол - Резово и посети Фестивала на меда в Царево.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: