Малки поморийски актьори с първа награда от Национален театрален фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:20 / 11.10.2013
383
Детска театрална студия "Светулка" при НЧ "Светлина 1939"- Поморие спечели наградата за най-добър спектакъл от Националния фестивал на любителските театри за деца "Вълшебникът театър", който се проведе в дните 7 - 9 октомври 2013 г. Фестивалът се организира за трета поредна година от НЧ "Развитие 1870", под егидата на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община Севлиево, като част от програмата за празника на град Севлиево - 14 октомври.

Кметът на общината - д-р Иван Иванов връчи златния ключ на детското жури, за да "отключи" завесите на театралната сцена и тя да се изпълни с много талант, изкуство и красота.

Конкурсната програма започна със спектакъла "Вълшебникът от ОЗ" от Л.Ф. Баум на поморийската трупа. Членовете на детското и експертно жури останаха силно впечатлени от "светулките". Публиката бурно ги аплодира и те получиха грамоти за отличното си представяне.

Журито заседава в състав : Председател - Кръстьо Младенов - режисьор, преподавател в НАТФИЗ, Никола Узунов - директор и режисьор на Куклен, и Драматичен театър гр. Севлиево, Крум Георгиев - драматург и зам. директор на Драматичен театър гр. Русе.

На закриването на фестивала, наградата за най-добър спектакъл, в първа възрастова група, бе връчена на ДТС "Светулка", която увеличи колекцията от награди на НЧ "Светлина 1939". Ръководителят на състава Румяна Кралева, художник-сценографът Лидия Атанасова и композиторът Георги Минков доказаха, че успешно водят младите актьори по трудния път на театралното изкуство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).