Кукери играха за здраве и берекет в Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:58 / 18.03.2013
693
За шести път община Созопол организира грандиозен спектакъл посветен на Сирни Заговезни. Осем кукерски групи от цялата община взеха участие в традиционните Кукерски и маскараден общински празник. 250 участника дефилираха по улиците на града и представиха народни обичаи, свързани с Кукеровден на сцената на Амфитеатъра.

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи поздрави участниците и жителите на града с празника и поиска прошка от своите съграждани. "На този ден всички ние искаме и даваме прошка, за да започнем на чисто и да продължим да работим за по-добро бъдеще на нашите деца и семейства. Тук съм сред вас и искам прошка, ако съм сгрешил или обидил някого, защото в работата и в живота всички ние грешим. Давам прошка, защото това е важно, за да продължим напред". С тези думи Панайот Рейзи се обърна към жителите на Созопол даде началото на пъстрия празник.

Кукери, маскарадни герои и много настроение представиха групите от читалищата в селата Равадиново, Зидарово и Росен. С аплодисменти бяха посрещнати и най-новите участници в общинския празник от Родителското настоятелство към ЦДГ"Делфинче" в град Черноморец и независим дружество за българо-гръцко приятелство "Аполония". Атрактивно беше и представянето на участниците от Тракийско дружество "Яни Попов", Клуба на пенсионера "Чайка" и СОСЗР и клуб "Българка".

Всички участници бяха наградени от кмета Панайот Рейзи, който връчи и специални награди на най- малките участници Теодор Папанчев, Елена Карамихалева и Александра Кеселова, които нямат все още навършени три години.

Празникът продължи с почерпка за всички с традиционните за Созопол бели сладки и бяло вино.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).