Крайморски парк с детски съоръжения и пречиствателна станция поискаха жителите на Лозенец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:53 / 17.10.2011
1671
Работеща пречиствателна станция, морски парк с детски съоръжения и нов интернет сайт ще бъдат изградени в Лозенец, обяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Царево. Това стана по време на среща на кандидатите на ГЕРБ за кметове на населени места и за общински съветници с жителите на село Лозенец, които поставиха остро нерешените през последните 10 години проблеми. Лозенец е перлата на Южното Черноморие, която се превърна в туристическа топ дестинация и не е нормално за толкова години да влязат огромни суми в община Царево и да не се направи един сайт и работеща пречиствателна станция, коментира Мария Василева, която е кандидат за кмет на населеното място.

Според нея водещ приоритет ще бъде изграждането на модерни детски съоръжения и нов крайморски парк за децата на Лозенец, които от години нямат подходящо място за разходка. Пречиствателната станция, която е с много малък капацитет, не отговаря на нуждите на населеното място, особено в пиковите летни месеци и за всички е ясно къде се изливат отпадните води, коментира Мария Василева, която е един от запалените еколози и лидер на гражданско сдружение в селото.

Интернет сайт и електронно управление са приоритетите на Георги Лапчев в работата му с жителите на Лозенец, които трябва да бъдат подпомогнати за предоставяне на административна и туристическа информация.

Удължаването на летния сезон чрез създаване на регионални и национални културни събития ще бъде нещото, което ще изведе туризма в Лозенец на друго ниво, коментира кандидата за кмет на населено място от ГЕРБ Мария Василева. Тя има конкретни проекти за създаване на иновативни културни музикални, филмови и театрални фестивали, които ще привлекат туристите в пролетните и есенните месеци в Лозенец. По този начин ще бъде удължен туристическия сезон в селото, което е една от топ дестинациите в България през лятото и култово място за столичиня артистичен свят. Потенциалът на Лозенец е огромен и само от нас зависи да го развием в правилната посока, коментира и Георги Лапчев.

Според Васил Каридков, който е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ, в момента община Царево е на минус 3 милиона лева само за тази година и в никакъв случай инвестиционната програма не може да бъде изпълнена поради изчерпания бюжет и неразплатените разходи. Затова европейските проекти, които за 7 години жителите на Лозенец така и не видяха, са единствената алтернатива за допълнително финансиране и изграждането на модерната инфраструктура, която хората в Лозенец заслужават.

Пътищата в района са ужасно разбити заради бума на строителството и една от спешните задачи за решаване ще бъде модернизацията на общинската пътна мрежа, която местната власт дължи на хората, категоричен бе Георги Лапчев. Вие сте наши работодатели, а общината ви дължи толкова много, защото за 10 години превърнахте едно морско село в най- известното място на южното черноморие, затова всички сме в дълг към вас и гарантираме, че няма да ви разочароваме, заяви Лапчев пред жителите на Лозенец, които бурно аплодираха него и управленския му екип и му пожелага успех на предстоящата битка след по- малко от седмица.

По- късно Мария Василева с срещна с евродепутата от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев, с когото коментира нерешените проблеми на Лозенец по отношение на пречиствателната станция и разбитите пътища в населеното място. Според д-р Ковачев единственият изход от създадената систуация с липсата на пречиствателна станция с нужния капацитет, е подаването на европейски проекти за финансиране на тази скъпа дейност. Именно използване на европейските средства чрез тяхното пълноценно усвояване ще позволи на Лозенец да отговаря на европейския си имидж на туристическа топ дестинация, която е успяла да привлече за само за десетилетие културния елит на България, категоричен бе д-р Андрей Ковачев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).