Крайбрежният булевард на Несебър се превръща в училище за танци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:59 / 08.07.2010
684
Крайбрежният булевард на Несебър този месец се превръща в училище за танци на открито. Приятната лятна инициатива е най-новият културен продукт на общината, който определено ще разнообрази почивните летни дни и ще поднесе естетическа наслада на ценителите на сценичните изкуства. Проявата е под шапката на оригиналния общински проект за развитие на културния туризъм "Празнувай с нас!". Идеята на училището за танци е хората в публиката не само да бъдат пасивна страна в събитието, а да имат възможност да се изявят и самите те да се включат в римите. Оригиналната проява ще зареди седящите и най-вече танцуващите зрители с приятни емоции и добро настроение.

Утре - 9 юли от 18 часа на сцената на северния крайбрежен булевард акцентът ще е върху наши популярни фолклорни танци за настроените патриотично гости и жители на Несебър. До края на месеца са предвидени още два дена - 20 (вторник) и 23 (петък) юли, в които ще се преподават уроци на открито в рамките на оригиналната културна идея.

Първите уроци по танци, преподадени от атрактивни танцьори от Танцова академия Бургас, бяха само преди дни, когато крайбрежният булевард на Несебър се огласи от горещи латино ритми на меренгето, салсата, бачатата. Тогава в школата под открито небе всеки желаещ можеше да разучи латино стъпките, без ограничение във възрастта. Танците, характерни за южните и с гореща кръв народи, изпълниха пространството пред и на сцената на крайбрежния булевард с грациозни, предизвикателни и красиви движения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).