Контрабандни маркови дрехи и цигари иззеха на Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:43 / 03.11.2010
921
4 000 къса цигари без акцизен бандерол и 446 комплекта контрабандни маркови дрехи и обувки задържаха днес митническите инспектори на митнически пункт Лесово при пресечени два опита за контрабанден внос от Турция.

Цигарите са открити в тайници по вратите и тавана на лек автомобил марка "Форд Фокус" с българска регистрация. Всички иззети 200 кутии цигари са от марката "Карелия ОМЕ" и имат надписи "DUTY FREE". Срещу шофьора на колата - 22-годишен мъж от гр. Ямбол с инициали С. Ч. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Недекларираните маркови дрехи са открити в лек автомобил "Ауди 3" със словашка регистрация. Колата е пътувала от Турция за Словакия през България. При съвместни действия със служители на Гранична полиция, автомобилът е селектиран за щателна проверка. При проверката са открити в багажника и под задната седалка недекларирани 446 броя анцузи, якета, панталони, шапки, колани и обувки с марки "Prada", "D&G", "Cavalli", "Armani", "Gucci", "Diesel", "Nike", "Hugo Boss", "Versace" и др. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 27-годишен словашки гражданин с инициали А.М. За случая ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).