Конференция между Община Несебър и партньорите по Европейския проект "Cecily"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:28 / 07.07.2009
368
Вчера в зала „Мелсас" гр. Несебър се проведе поредната конференция по проекта "CECILY" - „Подкрепа на общността за заетост и социално включване на местно ниво". Проектът се изпълнява от община Несебър в партньорство с регион Тоскана, Италия, ESPRIT Италия, община Банска Бистрица и Агенция за социално подпомагане - България.

Конференцията ще продължи три дни. На вчерашната първа среща, кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави присъстващите и ги приветства с добре дошли. Той накратко ги запозна с част от социалната политика на общината, като подчерта че проблемът с детските градини е кардинално решен тук за години напред. За периода от година и осем месеца, екипът на г-н Димитров успешно обновява и реконструира напълно общо пет детски градина в общината, като три от тях вече са готови и събират в себе си още повече деца, които се възпитават в още по-добри условия. В края кметът пожела на партньорите по проекта ползотворна работа, приятно изкарване в Несебър и допълни, че ще се радва на повече съвместни дейности с тях.

Общата цел на проекта "CECILY" е насочена към увеличаване потенциала на местните икономики чрез целенасочено финансиране и подкрепящи съвместни дейности от страна на публичния и неправителствения сектор за активизиране на лица в неравностойно положение, които са изключени от пазара на труда. Основните дейности в проекта са обвързани с процеса на обмяна на добри практики и прилагането им според специфичните нужди и характеристики на партньорите на територията на община Несебър и община Банска Бистрица, както и включването на всички заинтересовани страни - институции и неправителствени организации на местно ниво за съвместната успешна реализация на проекта.

На вчерашната среща бяха обсъдени част от нормативните документи на проекта: „Наръчник за обмяна на добри практики" и „Процедури и протокол за утвърждаване". Във вторият ден на конференцията, предстои презентация на г-жа Правда Игнатова директор на Дирекция „Европейски програми" към Агенцията за социално подпомагане на тема „Социално включване и насърчаване на социалната икономика".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).