Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Концесионер на плаж в Созопол завлече работници със заплати
Автор: Екип Burgas24.bg 12:00 / 22.10.2010Коментари (0)4756
© Burgas24.bg
Част от персонала на един от най-оживените плажове по Южното Черноморие още чака да получи заплатите си от концесионера, макар че лятото отдавна приключи. Работници на южния плаж в Созопол чакат безрезултатно парите си от неговия стопанин Цоньо Христов.

"Той води диалог рядко. Например, ако не си плати тока и водата, съответните доставчици му ги спират и така го принуждават да плати. Ние обаче как да го накараме да ни даде дължимите суми? Цяло лято беше изработил схема, за да не плаща на хората - назначаваше персонал, като изминат две седмици го сменяше, за да не плаща пари", оплакаха се потърпевши от концесионера.

По същия начин Христов завлякал сервитьори, спасители, разпространители на вестници. Сметките към тях от две години са неразплатени.

Жалбите можеха да минат за част от традиционните драми между собственици на хотели и заведения по българското Черноморие и наемания от тях персонал, ако не ставаше дума за един от най-атрактивните плажове, стопанисван от концесионер с претенции да се грижи за него безупречно, да го чисти целогодишно и да осигурява хора.

Цоньо Христов е концесионер на плажа чрез фирмата си ЕТ "Арена-Цоньо Христов". Той стопанисва хотел "Арена" и заведения с живописен изглед към морето. Самият той нееднократно е подчертавал, че плажът е един от най-поддържаните в областта. И макар, че вече е края на октомври, все още край него има живот.

"Всеки ден минавам по ивицата да чистя пясъка, независимо дали вали", каза с гордост Влайка от Средец, която въпреки октомврийското мрачно време, не спира да обикаля района. Всички водни колела, чадъри, шезлонги и други летни аксесоари са вече прибрани.

"Не е нормално плаж с толкова много атракции да не носи приходи, за да не могат да ни се изплатят нашите суми. Още повече, че Христов е запълнил цялата ивица с шезлонги и чадъри, почти няма свободно място, където свободно човек да опъне хавлията си. Добър стопанин е, но за лична изгода", жалват се бивши служители на Христов.

Местни хора пък се оплакват, че той заемал цялата плажна ивица с чадъри и шезлонги срещу високи такси и не се съобразявал с изискването в закона за свободни площи. Дори на скалите направил ВИП зона със шезлонги и чадъри срещу 20 лева такса на ден. Кое семейство може да си позволи такъв лукс?

Потърсихме отговор от концесионера, когото заварихме в хотел "Арена". Срещнахме един феодал, който явно не е свикнал да му противоречат. Въпросите за жалбите на хората видимо го вбесиха. Той дори поиска декларация, с която да даде разрешение да бъде записван, ако е запознат предварително с въпросите.

"Всеки може да твърди каквото си иска. Срамота. Вие водите неправилен разговор с мен. Питате ме веднага за неща, за които не сме водили предварителен разговор. Аз целогодишно осигурявам хора, а вие идвате с въпроси за хора, които са се оплаквали", гневно каза Христов и с това приключи разговорът ни.

Източник: factor-bs.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: