Концесионер дълбаел морското дъно на плажа във ВС "Дюни"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:52 / 17.03.2010
817
Инспектори на бургаската екоинспекция хванаха концесионер на плажа на ВС "Дюни" да копае с фадрома морското дъно.

Фадромата била инсталирана на кея за яхти и оттам дълбоката й лопата гребяла пясък, който след това бил разстилан върху плажа. Това съобщи вчера шефът на екоинспекцията в Бургас Бойчо Георгиев. "Обясниха ми, че почиствали морското дъно. А също и че при проливните дъждове морето "отмъкнало" пясък от ивицата и сега си го връщат. Но затова нямат разрешение", отсече Бойчо Георгиев. Какво ще стане ако всеки концесионер започне да гребе морското дъно, риторично попита той. Разрешение за такъв вид дейност се издава по принцип от Басейнова дирекция - Варна.

Бдителни граждани забелязали работещата фадрома и сигнализирали мигом в екоинспекцията. Оттам реагирали светкавично. Съставен е констативен протокол, който ще бъде изпратен в Байсеновата дирекция и оттам ще се вземат съответни административни мерки, коментира бургаския екошеф.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).