Кметът на Созопол: София в момента е квартал на Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 11.08.2011
546
София е квартал на Созопол. В момента, ако искаш да намериш някой софиянец или врачанин, идваш в града и го намираш. Това каза кметът на Община Созопол Панайот Рейзи. По думите му, българите харесват Созопол и прекарват там почивката си. "Въпросът е, че аз, като градоначалник, и екипът ми в администрацията трябва да направим така, че хората да си тръгнат доволни и щастливи и да дойдат пак, запазили прекрасни спомени от почивката си", отбеляза кметът.

Той посочи, че се отчита повишение в броя на туристите това лято. Рейзи отдава това на новооткритите леглови бази. По думите му, всички големи хотели са пълни до горе. "Финансовите ресурси на хората обаче са намалели", коментира той. Според него, туристите търсят основно "ол инклузив" пакетите, при които има гаранция за закуска, обяд и вечеря.

"За малките ресторанти, кафенета, сладкарници и магазини сезонът не е нормален", добави още Панайот Рейзи. Той подчерта, че кризата дава отражение и на туристическите атракции. Те се развиват по-бавно, а освен това и голяма част от строителството в града е спряло, по негова оценка. "Опитваме се да създаваме всяка година по нещо ново и има атракциони, но културната ни програмата е по-богата и с нея уплътняваме времето на туристите", изтъкна Рейзи. По думите му, най-много са чуждите курортисти от Чехия, Полша, Русия, Македония, Сърбия, Румъния и Унгария. В Созопол има и норвежки летовници.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).