Кметът на Созопол: Никой не посяга на защитените територии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:18 / 09.07.2013
489
Няма незаконни строежи в защитените територии по Черноморието и този въпрос само се преекспонира. Това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи. Никой не посяга на защитените територии. Защитената територия, си е защитена територия, каза Рейзи.

Не е ясно точно какво има право да се прави. В Закона за Черноморското крайбрежие е казано точно и ясно. Трябва да се помогне на общините за решаване на проблема с общо устройствените планове, защото в момента, в който влязат в сила тези планове, всички тези паркове, които искат да си ги запазят, ще се запазят. В този план е точно и ясно казано, къде ще се строи и къде не, къде остава земеделска земя, къде остава гора. Общо устройственият план на Созопол девет години не може да мине по институциите, да мине крачка напред, защото той вече е морално остарял. Ще се приеме след две години и ние на третата година ще трябва да го поправяме. Има други много по-важни проблеми, за които има да мислим. Какво се бави Законът за морската акватория? Ние имаме ли море или нямаме? Холандия, например цялата е изградена върху морски територии, а ние не може да вземем от Черно море 2 квадрата. Не можем да направим един кей, една Марина", каза Панайот Рейзи.

Целият Несебър всъщност е построен върху дюна. Там, където има защитена територия, строителство няма. "Ако този казус не беше 5-6 месеца преди изборите, никой нямаше да му обърне внимание. Понеже е преди изборите и се сетиха да видят кой какво прави. Това е истината. Ако коментираме така нещата, трябва да отидем и да бутнем целия Слънчев бряг. Целият Слънчев бряг и Несебър - Новият град са върху дюна, дайте да ги бутнем. Като ще си защитаваме дюните, да бутнем всичко незаконно, което е построено там и да си възстановим дюните, да им се радваме", каза още Панайот Рейзи.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).