Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Несебър стана "Мениджър социални услуги 2009"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 28.04.2010Коментари (0)831
Градоначалникът Николай Димитров бе отличен с националния приз „Мениджър социални услуги-2009" на тържествена церемония, състояла се в София. Престижното отличие му бе връчено от ст.н. с. Д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България. „Социалната политика отразява зрелостта на гражданското общество. С работата в социалната политика аз и моите колеги се стремим градът ни да бъде все така прекрасно място за живеене, каквото е било през неговата повече от 3 200 годишна история. Радвам се, че сте оценили тези наши усилия и че днес получаваме наградата си за тях.", бяха думите на г-н Димитров, след приемане на приза.

Градоначалникът получи престижната награда в категория „Кмет на община", като призът му беше връчен за: работа по увеличаване на качеството на грижа за гражданите в
неравностойно положение, за създаване на съвременни материални условия и европейска атмосфера за достоен живот, за организиране и стимулиране на кампании, за материално подпомагане на социалните институции, за оптимизиране условията на труд на работещите в социалната сфера, за стимулиране и повишаване квалификацията на работещите в социалната сфера, за осигуряване на места в детските градини на територията на общината и решаване на въпроса за десет години напред.

Отличието се връчва за пета поредна година в няколко категории и се присъжда от Националното сдружение на организациите за социални услуги, Фондация „Човешки ресурси в България и евроинтеграцията", сп. „Човешки ресурси", с партньорството на Агенция за социално подпомагане и с подкрепата на „Персонал Консулт - Г. Попов" ЕТ. Сред носители на отличието в своята категория бяха японският посланик Негово превъзходителство Цунехару Такеда, тв. водещите Ани Салич и Ива Димитрова, като патрон на приза е инж. Тотю Младенов - министър на труда и социалната политика.

Тържествената церемония по награждаването бе открита от децата от вокално-инструменталната група „Белите делфини" към ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" - с. Кошарица, които изпълниха три естрадни песни, специално подбрани за случая. По-късно, след официалната част, на импровизираната сцена публиката аплодира изпълненията на групата за модерен балет от дома, Йорданка Христова, фолклорен ансамбъл „Филип Кутев" и др. Таня Кунева от вокално-инструменталната група „Белите делфини" към ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" спечели още едно отличие за община Несебър - тя бе избрана за „Мис Мениджър социални услуги".

По време на всички изпълнения, децата от дома в Кошарица бяха с почетни медали, получени преди дни на IV Международен фестивал на усмихнатите деца в Истанбул. Кметът и заместник-областният управител на Истанбул, заместник-министъра на социалната политика, депутати, общественици и политици от турската държава са били сред уважилите с присъствие международния форум. Освен почетни медали от фестивала, децата от "Св. Стилиян Пафлагонийски" получават и покана за участие в следващото му издание през 2011 г., което ще се състои в Индия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: