Клуб на учителя и администрацията в Несебър стават партньори в образователна сфера

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 29.04.2011
438
Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров посрещна голяма част от интелигенцията в града, а именно пенсиониралите се вече учители. Повод за визитата бе идеята възпитателите да сформират сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Дългогодишният им опит в сферата на образованието и най-вече умението да работят с деца, дава основание на учителите да считат, че с това си начинание биха били полезни както на училищата в община Несебър, така и на самата общинска администрация, чиито усилия и инициативи са насочени най-вече към подрастващото поколение.

Кметът Николай Димитров с радост прие идеята на гостите си и освен, че изцяло я подкрепи, той обеща, че общинска администрация ще помогне за нейното осъществяване. Домакинът сподели още, че от началото на мандата, той и неговите колеги се стремят да си сътрудничат с всички нестопански сдружения на територията на община Несебър. До момента тези усилия не само са осъществени, но и работят в положителна насока и помагат за развитието на града и останалите населени места в региона. Градоначалникът сподели с присъстващите и за голяма част от инициативите, които е организирала общината, изцяло насочени към подрастващото поколение. Една от тях е инициативата "Аз живея в Несебър", благодарение на която, по-голямата част от децата в града вече познават църквите и паметниците на културата в Несебър и могат да разкажат техните истории. Кметът не скри и радостта си от това, че през последните няколко години деца от цялата община проявяват интерес към големите инициативи и празници и сами изявяват желание да се включват като доброволци в организацията и провеждането им. Николай Димитров даде на присъстващите още много примери за това, как общината работи в полза на най-малките си жители, като не пропусна да подчертае, че учителите са хората, които след родителите дават нужното възпитание на едно дете. Ето защо Община Несебър ще разчита на новосъздаденото сдружение и вярва, че ще намери в негово лице верен партньор в бъдещи проекти за възпитание на децата.

След ползотворния разговор и обсъдените възможности за дейността на дружеството, на срещата бе взето решение то да се сформира под името "Клуб на учителя - Несебър". За негови ръководели, инициативният комитет определи Тодорка Калпакчиева, Здравка Георгиева и Иван Бабев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).