Карето арестувани лихвари - добре облечени бизнесмени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:49 / 29.07.2010
1253
И четиримата, задържани в началото на седмицата за съучастие в лихварство и изнудване, имат регистрирани фирми и легален бизнес. "Калиопа" и "Меривей" са двете дружества на името на Веселин Тодоров, известен в Поморие с прякора Германеца. Според ДАКСИ предмета на дейност на фирмите е с много широки рамки - от търговия до строеж и обзавеждане на жилища с цел продажба.

От години се знае, че Германеца се занимава с не до там чист бизнес, имаше и заложни къщи, полицията и преди се е интересувала от него, казват поморийци. Задържаният Методи Тодоров на 26 години е негов син от първи брак. на негово име е регистрирана "Миг Транс" ЕТ за таксиметрови услуги.

Несебърлията Янко Димитров е съдружник в две ООД-та - "Месемврия инвест" и "Стройкомерс 2007" също с много широк профил на дейност, включително и продажба на недвижими имоти.

Според разследващите част от приходите от незаконната лихварска дейност са превъртани през легалния бизнес на задържаните, включително са инвестирани в нови обекти.

41-годишният Ангел Йорданов Кателиев е официалният собственик на заложната къща "Интеркомерс ГРУП", намираща се на улица "Раковска" в центъра на Бургас, къдете е извършено едно от претърсванията. Фирмата вчера бе затворена.

Карето лихвари бе задържано в понеделник след няколкомесечна разработка на бургаските антимафиоти.

Освен голямото количество документация, открити в офисите и домовете на четиримата, разследващите разполагат и със свидетелски показания за изключителната жестокост, с която баща и син Тодорови са се отнасяли към закъснелите длъжници.

Разследването е все още в началото си, рано е да се огласяват данни по него, каза вчера наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов.

Той заяви, че ще поиска постоянна мярка за неоткленение за четиримата, но ще прецезира дали тя да е "задържане под стража" за всички. Тодорови предлагали заеми на убийствени лихви, които в повечето случаи клиентите им не можели да обслужват.

Трудно е да се прецени колко са загубили имотите си, очакваме да излязат и нови случаи, съобщиха работещи по случая.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
01.11.2010 От шкода до БМВ 7 в автопарка на лихвари
27.07.2010 Полицията разби банда лихвари, биели и отвличали длъжници
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).