Капитаните на кораби по река Ропотамо се превърнаха в жива атракция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:21 / 14.07.2013
1047
Капитаните, които управляват катамараните по река Ропотамо се превърнаха в жива атракция за туристите. Морските офицери вече са екипирани с униформи и приличат на истински морски вълци. Всички капитани са облечени с моряшки тениски на бели и сини райета и капитански фуражки. Униформите впечатляват чуждите туристи и те се редят за снимка с атрактивните морски вълци.

"Решихме да сложим морски униформи, за да имаме отличителни белези и да подсилим усещането за плаване на туристите, да им бъде по-приятно. Но не сме предполагали, че традиционните моряшки фланелки и капитанските шапки ще имат такъв ефект. Туристите се забавляват страхотно и всеки иска да се щракне с нас за спомен от плаването", разказват капитаните.

Пет катамарана плават този сезон по река Ропотамо, като всеки има по 45 места. Разходката продължава около един час и предлага невероятни изживявания. Докато се разхождат по вода туристите могат да видят в резервата елени, сърни и изключително редки птици. Хитът естествено е скалният феномен "Лъвската глава", който предтавлява множество скални късове, оформящи образ на лъвска глава. Причудливата скала е обявена за природен феномен през 1947 г.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).