Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Извършиха проверка на плажове на терититорията на община Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 11.08.2009Коментари (0)597
© Burgas24.bg
По разпореждане на кмета Петко Арнаудов днес служители от общинска администрация - Царево извършиха проверка на всички плажове от Караач до местността „Бутамята" в Синеморец за свободен и безплатен достъп до плажните ивици. Това съобщиха от пресцентъра на община Царево. Проверяващите започнаха от „Малкия плаж" в Лозенец, превърнат от стопанина на плажа в атракционно заведение. След като щателно огледа плажа и констатира редица нарушения, комисията потърси концесионера за обяснение, но той така и не се яви. Установено, бе че няма и свободна зона за плажуване. Концесионерът ще бъде уведомен писмено, че до края на седмицата ще трябва да представи в общината, одобрена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството схема за поставяемите обекти върху плажната ивица и разрешение от Басейнова дирекция-Варна за изграждане на воден обект, в противен случай кметът Петко Арнаудов ще издаде заповед за премахване на обекта. Според главния архитект на общината Димитър Алексиев в изграждането на обекта няма нищо законно и няма вариант, по който да бъде запазен. Концесионерите да се научат да спазват правилата. При огледа на останалите плажни ивици проверяващите констатираха, че няма нередности и има осигурени свободни зони за плажуване. Основните оплаквания за някои от плажовете са за ограничен достъп и прекалено голяма площ на платените зони. Иначе плажовете са добре почистени. Основното оплакване от плажа на Ахтопол е, че е пренаситен с чадъри и няма свободна зона за плажуване. Комисията е констатирала същото нарушение и при предишни проверки.

За всички инспектирани плажове ще бъдат изготвени протоколи, които ще бъдат изпратени в Областна управа-Бургас и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Кметът Петко Арнаудов каза, че проблемът с плажовете остава, тъй като през последните години интересът към стопанисването им все повече намалява. От друга страна само с обединените усилия с държавата общините ще могат да се противопоставят на всички нарушения от страна на концесионерите и стремежа им да увеличават площта на платените зони. Необходимо е да има сътрудничество между общините, на чиято територия са плажните ивици, и МРРБ като техен концесионер и наемодател. „Ще предложим на новия министър Росен Плевнелиев подобно сътрудничество, като се стремим плажовете в община Царево да бъдат в най-добро състояние", каза още кметът Арнаудов.

Източник: агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: