Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Израелският посланик: Ще се увеличат туристите от моята страна в България
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 01.09.2010Коментари (0)611
©
"Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността на града Ви, който много пъти съм посещавал. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна", бяха първите думи на израелският посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Сред акцентите в разговора им бяха туризмът и посещаемостта на региона от израелски туристи, както и възможностите за инвестиции.

Градоначалникът разказа, че община Несебър се старае да създаде приятни и безопасни условия за престоя и почивката на всички свои посетители. В тази връзка той спомена, че всяка година се провежда традиционна среща с туроператори, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината преди началото на сезона, на която освен новостите, се обсъжда и сигурността на туристите през лятото. Кметът Николай Димитров разказа още, че към настоящия момент, а и през целия летен сезон, община Несебър е посещавана и от израелски туристи. От своя страна Н. Пр. Ноах Гал Гендлер сподели, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Освен това посланикът разкри, че: "около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка, а това ни дава основание да смятаме, че може да удвоим тази цифра от 150 хиляди". Именно това увеличение на туристи ще бъде и тема на разговора днес следобед между посланика на Израел с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара.

Посланикът не пропусна да подчертае, че България и Израел поддържат прекрасни отношения помежду си, а двете страни си разменят визити на високо ниво.

В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие, което се прие с видимо задоволство от госта.

Към финала на визитата, кметът изрази мнението, че: "днешната ни среща е ползотворна основа за развитие и сътрудничество в областта на туризма".

Книга, която обяснява чудото на израелската технология, подари посланикът на своя домакин, а градоначалникът върна жеста, като поднесе книга за Несебър, разказваща за историята, културата и за уникалността на града на ЮНЕСКО. "По всяко време сте добре дошли и с каквото можем ще помогнем на гражданите на Вашата страна, както и на Вашите инвеститори", каза кметът. "Ние можем да помогнем много на България и в много аспекти можем да си сътрудничим", отговори от своя страна гостът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: