Изпратиха абитуриентите от гимназията по туризъм в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:53 / 05.05.2010
867
В сряда - последния учебен ден за зрелостниците, в ПГТ „Иван Вазов" изпратиха поредния випуск професионалисти, готови да се влеят в туристическата индустрия на общината. Тържествената церемония за предаването на училищното знаме и изпращане на зрелостниците започна под звуците на националния химн.

С малко тъга и голямо удовлетворение, Веселина Чолакова - директор на училището, поздрави завършващите ученици и им пожела успех на държавните зрелостни изпити, много емоции на абитуриентския бал и успешна професионална реализация. Признание за своите постижения през годините, прекарани в училището и награди от Педагогическия съвет на ПГТ „Иван Вазов" получиха много дванадесетокласници. Награди за отличен успех и активно участие в училищния живот получиха Кристина Ангелова, Александра Колева, Анелия Огледалова, Атанас Петрушев, Йоанна Милева, Кристина Колева и Добрина Дерменджиева, а Михаил Скуджов беше награден за получения от него приз „Най-млад барман".

По оригинален начин - със специални училищни медали за спортни заслуги І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та степен, ръководството на училището награди ученици-спортисти, донесли на училището награди в състезания по лека атлетика, шахмат, футбол, хандбал, тенис на маса и карате. Специални поздравления за своята дейност получиха Театралната група под ръководството на Марин Господинов и Клуб „Екология", ръководен от Станимир Стаматов - преподаватели в училището. За доброто настроение на ученици, учители и гости се погрижиха училищни таланти и специално поканения изпълнител Иван Притъргов.

С не по-малко задоволство, с очаквания и пожелания за успешен старт в „училището на живота", в края на миналата седмица, със своите зрелостници се разделиха и в СОУ „Любен Каравелов". По време на тържеството, подготвено от учениците в оригинален стил на елегантна духовитост, присъстващите на церемонията Ели Кирилова - заместник-кмет „Образование, култура и международно сътрудничество" и Яна Христова - началник отдел „Образование", връчиха наградите на община Несебър - оригинални учебни помагала по английски език, четива и сертификати за постижение, на учениците, класирани в петото издание на станалото вече традиционно състезание по английски език, което се провежда със съдействието на община Несебър.

В него взеха участие 44 ученици от профилираните паралелки с интензивно изучаване на английски език, както и най-изявените ученици от общообразователните паралелки, разделени на три групи според езиковото ниво, което са достигнали. Целта на състезанието е да бъдат стимулирани учениците, които полагат нобходимите усилия по време на обучението по английски език и показват най-добри резултати. В първа група, в която участваха ученици от осми подготвителен клас, най-добре се представи Анна Долидзе, следвана от Питър Петков и Яна Янчева, всичките от 8а клас. Във втора група победител е Диляна Недева от 10а клас, а второто и третото място с равен брой точки си поделиха Деян Пенчев от 9а клас и Християна Ричкова от 10а. В трета група, където се състезаваха ученици от 12-ти клас, първо място спечели Галина Радева, следвана от Драганка Бичкиджиева и Стефан Митев, и тримата от 12а клас.

Идеята на общинското ръководство е през следващата 2011 година - годината, в която образованието ще е приоритет в политиката на община Несебър, състезанието да прерасне в национално.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).