Италиански компании навлизат в Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:18 / 18.10.2010
1626
Представител на италианския консорциум "Дероеко" АД поиска среща с кмета на община Приморско Лиляна Димова. Инж. Фернандо Делука Бенуси изрази пред своя домакин желанието си да инвестира средства в инфраструктурни проекти в региона.

Консорциумът е проектирал и изградил пречиствателни станции от много висок клас в различни европейски държави. По време на срещата стана ясно, че италианските инвеститори са готови да се включат в подобни проекти и в Приморско по формулата публично-частно партньорство.

Г-жа Димова запозна своя гост с икономическите и социални постижения на община Приморско. Инж. Бенуси и неговият екип бяха изключително впечатление от природните дадености и големия потенциал на община Приморско - сподели след срещата кметът.

Предстои уточняването на втора среща, а от името на своите партньори италианският предприемач вече отрави предложение представители на общинска администрация и общинския съвет да се запознаят на място с вече функциониращи пречиствателни станции, изградени от консорциума в Италия, Гърция или Чехословакия.

"Предстои ни проектиране и изграждане на съоръжения за преработка на отпадни води в Ясна поляна и Ново Паничарево, освен това ще кандидатстваме по Оперативна програма "Развитие на околната среда" за модернизиране на пречиствателната станция в Китен, така че партньорство с италианските инвеститори с опит във внедряването на модерни технологии би било много добра възможност", коментира кметът Лиляна Димова.

По повод на инфраструктурните проекти г-жа Димова предложи на приключилото заседание на Националното сдружение на общините държавата да деактува от държавни в общински терените под досегашните почивни станции и бази, които са преминали или ще преминат в частни инвеститори, за да могат приходите от продажбите на земята да влязат в общинските бюджети, което е улесни изграждането на необходимата инфраструктура от страна на общините.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).