Инициативата "Синьо Лято" стартира в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:46 / 01.06.2010
931
С множество празнични прояви на няколко места в Несебър бе отбелязан Денят на детето. Богата и пъстра програма за 1 юни бе изцяло в ръцете на най-малките жители на община Несебър, които имаха възможност (и я използваха до край) да покажат своя талант пред връстниците и родителите си. Множество желаещи да покажат пред насъбралата се публика какво са научили и какво умеят най-добре препълниха сцената в Южния парк. Стихчета, песни и танци се премесиха с китки от балони и флагчета „Синьо лято" в една приятна феерия от цветове, звуци и възприятия. Чрез специалната програма - „От деца за деца" в празника се включиха различни на възраст малчугани. Всеки един от тях се изяви по своему и бе част от всичко случващо се в големия детски ден. В проявата се включиха и родителите, които бяха неотлъчно до децата си и ги подкрепяха през целия празник.

Най-новата инициатива на община Несебър „Синьо лято", насочена към най-малките жители, имаше своето първо проявление днес - колоездачна обиколка на града. Идеята бе децата на Несебър да изкарат колелата си и да се включат във велоразходката из родния си град. С флагчета "Синьо лято" малчуганите преминаха по велоалеите на града, предвождани от велопатрулите на общинското звено за самоохрана и родители доброволци, и имаха възможност да се порадват на красотата на природата и родния град. Целта на амбициозната нова инициатива е, с помощта на общинското ръководство, децата на Несебър да изживеят незабравимо и изпълнено с приятни емоции, синьо лято. Затова през идните месеци, в културната програма на общината, ще бъдат включени специални събития за малките й жители.

Три детски градини в община Несебър също не пропуснаха да отбележат най- големия и значим за техните възпитаници празник. В ОДЗ - „Яна Лъскова" и ОДЗ „Калина Малина" бе организирана специална програма от малчуганите, а двоен повод за празнуване имаше детска градина „Делфинче" в гр. Свети Влас. На първи юни се навършват 30 години от основаването й. Само година преди юбилея й - през 2009 г., детското заведение беше напълно обновено и разширено и към днешна дата разполага с изключително модерна материална база. С направеното разширение капацитетът на детската градина нарасна 2 пъти и вече има пет групи, в които се възпитават и обучават 113 деца. В същата сграда функционират млечна кухня, физкултурен и музикален салон. Във външния двор са обособени 5 площадки за игра и забава - по една за всяка група.

Празникът на детето в Несебър не свършва до тук. В късния следобед ще бъде открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници и ще бъдат обявени резултатите от фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър". Рисунките и снимките са правени от възпитаниците на детските заведения на територията на общината, както и от учениците, съвместно с несебърските художници.

Малко по-късно празничният 1 юни за най-малките жители и техните родители ще продължи в амфитеатъра в стария град. На сцената там ще се състои традиционният годишен концерт-продукция на класовете по Български народни танци от Обединената общинска школа по изкуствата при община Несебър. В празничната програма над 130 деца от 5 до 15 годишна възраст ще покажат най-добрите си изпълнения. Веднага след празничния концерт-продукция, детският представителен танцов ансамбъл /възпитаниците от 7 клас/ ще се подготви и отпътува за гр.Апен, Германия, където ще участва в Международен панаир на изкуствата.

Както инициативата „Аз живея в Несебър" е с различни ползотворни прояви, така и „Синьо лято" ще се разгърне в поредица от специални събития в културната програма на общината.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
02.06.2010 Поощриха и аплодираха изкуство от деца за деца в Несебър
02.06.2010 Детска градина в Свети Влас отбеляза 30-а годишнина
01.06.2010 С разнообразна програма отбелязаха Деня на детето в Сунгурларе
01.06.2010 Детски празник организираха на Летището
01.06.2010 Деца и възрастни се забавляваха на сцена Охлюва
01.06.2010 Щастлив 1 юни изкараха болните дечица в Поморие
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).