Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиерите в Слънчев бряг ще протестират
Автор: Екип Burgas24.bg 09:09 / 06.06.2011Коментари (1)1536
© Burgas24.bg
Хотелиерите в най-големия курорт Слънчев бряг ще открият новия туристически сезон с масов протест и блокиране на пътя Бургас - Варна в 11 часа, в района на централното кръстовище със светофарната уредба и пътя в посока на Несебър, съобщи Елена Иванова, председател на УС на "Съюза на собствениците" в комплекса.

"Несъгласие имаме с държавата, с акционерното дружество и с политиката на община Несебър донякъде имаме несъгласие и това са трите структури срещу които протестираме. От една страна фактът, че държавата се крие и не решава проблема с инфраструктурата вече десет години. Един и същ проблем с едни и същи искания поставяме всеки път и то искания не в полза на едни или двама собственици, а искания в полза за нормалното съществуване на целия комплекс и нормалния туристически процес.

Ние не поставяме въпросът чия е инфраструктурата, а кой ще я поддържа и кой има правата да я поддържа, защото ни сме дълбоко убедени, че улиците на този комплекс, тъй като това са улици, а не са алеи са собственост на община Несебър като публична общинска собственост и те трябва да ги поддържат с цената на местните данъци и такси, които събират от Слънчев бряг. От друга страна, тъй като община Несебър не го осъществява този процес "Слънчев бряг"АД, което едно търговско дружество изземва правата на общината и се вживява в ролята си на община, и започва да въвежда правила, които няма право едно търговско дружество да въвежда - регулиране на движението, транспортна схема, като паркоместа, като таксиметрови стоянки и редица незаконни действия. И разбира се от трета страна е държавата, която не желае да реши въпроса, било защото не желае, било защото някой има изгода от това. Дори и за съжаление в този кабинет, където много залагахме, че ще бъде решен окончателно казуса вече две години не се прави нищо", каза Иванова.

Тя обясни, че от събираната от хотелиерите такса инфраструктура, която е за ползването и поддръжката на инфраструктурата в комплекса нищо не постъпва в държавата, а постъпва в бюджета на едно търговско дружество, каквото е "Слънчев бряг"АД. "Това не е държавата. Това е търговско дружество, като всяко друго, макар 75 % от акциите да държи държавата, но то не е държавата, а търговско дружество. Средствата се харчат от това дружество. Държавата не губи нищо и не печели нищо", категорична бе Иванова. Тя допълни, че се надяват на този протест да бъдат чути от институциите. Протестите в предходни години за продажбата на терените под хотелите са дали резултат". В разгара на сезона да протестира капитала това не е случайно и толкова по-зле ако някой не реагира", каза още Иванова.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Протестират, но самите хотелиери са на пълен абонамент към този или онзи политик.. Като им стиска - да се обединят и да огласят всичко с доказателства и да потопят системата!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: