Хотелиери в Слънчев бряг излъгали за незаконни басейни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:56 / 03.06.2011
695
Собствениците на два незаконни басейна в Слънчев бряг излъгали пред Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), че са ги премахнали доброволно. Двете съоръжения са към хотелите "Бургас" и "Созопол".

На 29 април експерти на ДНСК разпоредили двата незаконни басейна да бъдат премахнати. Хотелиерите уверили, че ще го направят доброволно. След това премахнали само горните части на басейните, а коритата затрупали с пясък. Щом започнал курортният сезон, ги изкопали обратно и пуснали водата.

"Моите хора останали потресени. Минават на проверка и що да видят - хора плуват в басейните, които на практика не трябва да съществуват", коментира шефът на ДНСК-Бургас Георги Георгиев. "Ако бяхме ги премахнали ние, нямаше да се стигне до това положение, но уж поощряваме доброволното изпълнение", каза той.

За двата обекта светкавично са били издадени заповеди за забрана на ползването. Собствениците им са глобени с по 10 000 лв. Глобени са и управителите на обектите.

Хотел "Бургас" е собственост на фирма "Рюген" ООД, която е на сина на бившия шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Той бе застрелян преди няколко години. "Созопол" е собственост на "Климати холидей" ООД.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).