Хотелиери на бунт заради проблема с алеите в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:47 / 06.04.2009
875
"Ако държавата не ни чуе, може да се стигне и до затваряне на пътя за Варна", коментира член на управителния съвет на Съюза на собствениците Веселин Налбантов. Дали ще има протести и кога ще стартират те, ще стане ясно тази седмица.

Частниците настояват държавата да намери начин как да предостави на община Несебър алеите за стопанисване.

Тази част от инфраструктурата предстои да бъде приватизирана. Преди време "Слънчев бряг" АД предложи на община Несебър да изкупи тази част от инфраструктурата, но тя отказа. Сделката бе редуцирана и цената намалена, но така и не се стигна до консенсус по въпроса.

Според частници имало решение на борда на директорите, след като общината отказва варианта "покупка", алеите да бъдат пуснати на търг.

"Вариантът алеите да станат частни е абсурден, най-логично е те да бъдат стопанисвани от съответната община и държавата трябва да намери начин как това да стане", коментираха хотелиери.

"Неколкократно сме предлагали на община Несебър варианти за изкупуване на инфраструктурата. Няма законови начини те да бъдат подарени. Освен държавата, акции в дружеството имат и частни акционери, които държат 25 на сто от тях. В момента чакаме указания от министерството на икономиката", коментира шефката на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева.

Според отлично информирани източници миноритарните собственици в дружеството, в чиито активи са въпросните алеи, били над 4 000 на брой.

Наред с решаването на съдбата на алеите, хотелиерите и ресторантьорите настояват за оправяне и на други неотложни проблеми - като ремонта на пътя Несебър-Равда, а също така и въпроса с визите.

Първите туристи в Бургаски регион се очакват до дни. Сред ранните чужди гости ще бъдат представители на Израел, Гърция и Румъния. От няколко години вече се превърна в традиция гърци и румънци да отсядат в курортите по Южното Черноморие за великденските празници. Поне една трета от хотелите в Слънчев бряг ще отворят за празника.

Южното Черноморие посреща сезона с мега база става дума за 500 000 места в хотели и апартаменти в жилищни и ваканционни комплекси. За да привлекат гости в базата си в условията на криза, хотелиерите измислят различни бонуси. Става дума за промоционални пакети по схемата "ол инклузив", в които са включени и безплатни нощувки. Като бонуси се дават ваучери за СПА процедури, безплатен фитнес, сауна и големи отстъпки за деца.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).